Αλβανία: Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 13:16
UPD:13:19
A- A A+

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των υποστηρικτών του νυν προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, κ. Έντι Ράμα και του τέως αρχηγού του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, κ. Φατός Νάνο, μετά τη συμμετοχή έξι βουλευτών (υποστηρικτών του κ. Νάνο) στην ψηφοφορία της 20ης Ιουλίου, η οποία κατέληξε στην εκλογή του υποψηφίου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Μπαμίρ Τόπι, στην προεδρία, τη στιγμή που η πολιτική απόφαση του κόμματος ήταν η μη συμμετοχή στην όλη διαδικασία.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι έξι βουλευτές διαγράφηκαν από το κόμμα, με τον πρόεδρο Έντι Ράμα να χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά τους "απαράδεκτη" και "ποταπή πράξη", η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα όχι μόνο των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και της ευρύτερης αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ράμα "η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με τη συμβολή των έξι βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος ήταν αποτέλεσμα όχι της συναίνεσης μεταξύ κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, αλλά αποτέλεσμα "βρώμικης πολιτικής συνδιαλλαγής".

Ο κ. Ράμα είπε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ενισχυθεί, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι χάνει αυτή τη στιγμή έξι βουλευτές. "Θα ενισχυθεί διότι έχει αποφασιστεί η εφαρμογή μίας νέας φιλοσοφίας στην αλβανική πολιτική σκηνή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την παλιά πολιτική που συνεχίζεται στην Αλβανία εδώ και 17 χρόνια" τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Φατός Νάνο προειδοποίησε για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγόρησε ότι "διευθύνει το κόμμα με τις μεθοδεύσεις του Μάο Τσε Τουνγκ".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή