Το στέκι της γάτας ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 18:39
UPD:20:34
REUTERS/KIM HONG-JI
A- A A+

Μία χαριτωμένη εικόνα με ένα δωμάτιο γεμάτο γάτες με αγιοβασιλιάτικα ερυθρόλευκα κοστούμια με κουκούλες και ζώνη.
Αυτές τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, περάστε από το καφέ της γάτας στη Σεούλ, όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε και να χαϊδέψετε έως και περίπου 130 χαριτωμένα αιλουροειδή που κινούνται ανάμεσα σε τραπέζια με μικροσκοπικά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

REUTERS/KIM HONG-JI

«Ειδικά φέτος, είναι δύσκολο να νιώσεις την εορταστική ατμόσφαιρα, αλλά είναι όμορφο να βλέπεις χαριτωμένες γάτες με κοστούμια Santa», δήλωσε ο 22χρονος επισκέπτης Cha Seung-Ju.

Ο Park Seo-young άνοιξε το καφενείο Catgarden το 2016 για να μαζέψει γάτες αδέσποτες ή αυτές από «αποτυχημένες υιοθεσίες», κάτι που φέτος επιδεινώθηκε.

Ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων κατοικίδιων αυξήθηκε κατά περίπου 3,7% το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Νότιας Κορέας.

REUTERS/KIM HONG-JI

«Με πολλούς ανθρώπους να μένουν στο σπίτι, όλο και περισσότεροι υιοθετούν γάτες. Αλλά την ίδια στιγμή, περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα κατοικίδια ζώα καθώς επιδεινώνεται η πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο Park.

«Όποτε ακούω για τέτοια νέα, με πονάει πραγματικά», πρόσθεσε ο Park, προτρέποντας όσους υιοθετούν γάτες να αναλάβουν την ευθύνη για ολόκληρη τη ζωή τους.

REUTERS/KIM HONG-JI

Το καφέ Catgarden δέχτηκε κι αυτό το πλήγμα του κορωνοϊού. Το καφενείο είχε περίπου 100 επισκέπτες την ημέρα, αλλά πρόσφατα έχει μειωθεί περίπου το ένα τρίτο.

Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος από τη δουλειά μπορούν να χαζέψουν τη μεγάλη ουρά από γάτες που τρέφονται στην μπροστινή αυλή, και ορισμένοι δήλωσαν ότι τα χαϊδιάρικα ζώα τους βοήθησαν να ξεφύγουν από την τάση του «corona blues».

REUTERS/KIM HONG-JI

Μια ειδική γιορτή θα γίνει για τις γάτες Santas κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, καθώς ο Park ανέφερε ότι διοργανώνει γι΄αυτές πάρτι με στήθος κοτόπουλου την ημέρα των Χριστουγέννων».

naftemporikigr με πληροφορίες από Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή