Τους Δημοκρατικούς εμπιστεύονται περισσότερο οι Αμερικανοί για διευθέτηση της κατάστασης στο Ιράκ

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 16:06
EPA/MATTHEW CAVANAUGH

A- A A+

Τους Δημοκρατικούς εμπιστεύονται περισσότερο οι Αμερικανοί για να διευθετήσουν το ιρακινό ζήτημα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ουάσινγκτον Ποστ και το ABC News.

Στο ερώτημα ποιος θα πρέπει να αποφασίσει πότε οι Αμερικανοί στρατιώτες θα φύγουν από το Ιράκ, 62% των ερωτηθέντων απάντησαν πως την απόφαση πρέπει να την πάρει το Κογκρέσο, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, και μόνο 31% ο πρόεδρος Μπους.

Όμως ούτε ο πρόεδρος Μπους ούτε το Κογκρέσο καταφέρνουν να πείσουν τους Αμερικανούς. Το 68% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει την πολιτική του Μπους στο Ιράκ και το 63% αποδοκιμάζει την πολιτική των Δημοκρατικών κοινοβουλευτικών στο θέμα αυτό.

Το 49% των ερωτηθέντων εκτιμά πως οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν από τον Ιανουάριο τα δύο σώματα του Κογκρέσου, έκαναν ως τώρα υπερβολικά λίγα για να υποχρεώσουν τον πρόεδρο Μπους να αλλάξει πορεία στο Ιράκ.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών (55%) υποστηρίζει την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ ως την άνοιξη του 2008 και 74% των ερωτηθέντων επιθυμούν ο ρόλος των αμερικανικών στρατευμάτων να περιοριστεί στην υποστήριξη και την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή