Δ. Σιούφας: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση - στην κατάρρευση των συστημάτων στα δυτικά Βαλκάνια οφείλεται το πρόβλημα

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 19:42
UPD:20:03
A- A A+

«Η κατάρρευση των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας της ΠΓΔΜ, του Κοσσυφοπεδίου και μερικώς του Μαυροβουνίου δημιούργησε διαταραχή και στο δικό μας σύστημα, λόγω της διασύνδεσης των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας – ΠΓΔΜ. ¶μεση συνέπεια ήταν να τεθούν εκτός λειτουργίας η μονάδα ΑΗΣ Μελίτης και οι δύο μονάδες του Αμυνταίου», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Όπως είπε ο υπουργός, λειτούργησε αυτόματα το σύστημα προστασίας και έγιναν οι αναγκαίες, σε αυτές τις περιπτώσεις, αποκοπές φορτίων, της τάξης των 1.000 MW. Σταδιακά και με προσοχή αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στις περιοχές που επηρεάστηκαν.

Ο κ. Σιούφας ζητεί την κατανόηση των πολιτών που επηρεάστηκαν από την κατάσταση αυτή που, όπως προαναφέρθηκε, οφειλόταν σε παράγοντες που ήταν απρόβλεπτοι και εξωγενείς.

Καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες από τα στελέχη της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ ώστε, στο συντομότερο χρονικό διάστημα, να έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις περιοχές που επηρεάστηκαν από το γεγονός αυτό, πρόσθεσε ο κ. Σιούφας.

Κοινή ανακοίνωση ΔΕΗ – ΔΕΣΜΗΕ

«Σήμερα Τετάρτη 24/07/2007 περί την 17:00 λόγω διαταραχής στο ηλεκτρικό σύστημα της Βαλκανικής, κατά τις πρώτες πληροφορίες μας στο Κόσοβο, και κατάρρευση των Ηλεκτρικών Συστημάτων του Κοσόβου, Μαυροβουνίου και π.Γ.Δ.Μ, απεκόπησαν οι διασυνδέσεις της Χώρας μας με Βουλγαρία και π.Γ.Δ.Μ και ετέθη εκτός λειτουργίας ο Σταθμός Παραγωγής Μελίτης (Φλώρινα) και στη συνέχεια και οι δύο μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου συνολικής ισχύος 900 περίπου MW.

Κατά την εν λόγω διαταραχή λειτούργησε, κατά τα προβλεπόμενα, η προστασία υποσυχνότητας και έγινε απόρριψη φορτίου της τάξεως των 1000 MW σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στο Ελληνικό Σύστημα Παραγωγής - Μεταφοράς.

Συνεχίζονται οι ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση του Συστήματος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή