Το προφίλ της Αϊντχόφεν

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 14:53
UPD:16:44
REUTERS/PIROSCHKA VAN DE WOUW
A- A A+

Η κληρωτίδα ανέδειξε την Αϊντχόφεν ως αντίπαλο του Ολυμπιακού, στη φάση των «32» του Europa League, με τους Ολλανδούς να συναντούν στο δρόμο τους και δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τον ΠΑΟΚ που αντιμετώπισαν δις στη φάση των ομίλων.

Η ομάδα του Γερμανού τεχνικού Ρότζερ Σμιντ προκρίθηκε έως τους ομίλους αντιμετωπίζοντας (και νικώντας) στα προκριματικά, αρχικά τη σλοβενική Μούρα (5-1) και ύστερα τη Ρόζενμποργκ από τη Νορβηγία (2-0).

Στον 5ο όμιλο κατάκτησε την πρώτη θέση με 12 βαθμούς, μπροστά από την Γρανάδα λόγω της «λευκής» ισοπαλίας των Ισπανών στην Τούμπα.

Η Αϊντχόφεν ηττήθηκε εντός έδρας από τη Γρανάδα (1-2) και στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (1-4), αλλά νίκησε στα υπόλοιπα, ήτοι δύο φορές την Ομόνοια (2-1, 4-0), τον ΠΑΟΚ με ανατροπή στην Ολλανδία (3-2) και τη Γρανάδα στην Ανδαλουσία (1-0).

Στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας είναι δεύτερη, πίσω από τον «αιώνιο» αντίπαλο Άγιαξ (διαφορά 3 βαθμοί), καθώς μετρά έως τώρα οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Η Αϊντχόφεν ιδρύθηκε το 1913, έδρα της είναι το Philips Stadion με χωρητικότητα 35.000 θέσεις, ενώ στο διεθνές παλμαρέ της περιλαμβάνεται ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1988) κι ένα UEFA (1978).

Το μεγαλύτερο όνομα στο ρόστερ της είναι ο Γερμανός διεθνής Μάριο Γκέτσε, που έκρινε με το γκολ του τον τελικό του Μουντιάλ του 2014, ενώ οι υπόλοιποι καλύτεροι παίκτες της είναι ο αριστερός μπακ Φίλιπ Μαξ (Γερμανία) και οι Ολλανδοί διεθνείς Ντόνιελ Μάλεν και Ντένζελ Ντάμφρις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις