Καταλονία-Generalitat: Είναι αδύνατον να ελέγξουμε αν θα τηρούνται τα μέτρα στα σπίτια

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 13:45
UPD:13:58
REUTERS/NACHO DOCE
A- A A+

Ο υπουργός Εσωτερικών της Generalitat (Κυβέρνησης της Καταλονίας), Μικέλ Σάμπερ, παραδέχτηκε αυτήν τη Δευτέρα ότι το σώμα των Mossos d'Esquadra και η τοπική αστυνομία δεν θα μπορούν να ελέγξουν ότι κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα τηρούνται οι απαγορεύσεις και το όριο των 10 ατόμων και από δύο σπίτια σε συνεστιάσεις.

«Είναι πολύ δύσκολο, εάν έχουμε ήδη δυσκολίες να ελέγξουμε τον περιορισμό του Σαββατοκύριακου να πούμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τις οικογένειες, είναι αδύνατο να μπορούμε να ελέγξουμε εάν αυτό το μέτρο τηρηθεί».

Για αυτόν τον λόγο, ζήτησε τη συνυπευθυνότητα των οικογενειών: «Ζητάμε συν-ευθύνη. Έχουμε την ευθύνη να τηρήσουμε τα μέτρα, αλλά αυτό αφορά όλους. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς οι πολιτικοί και η αστυνομία μπορούμε να ξεγελιόμαστε, αλλά ο ιός δεν μπορεί».

Εν όψει των οικογενειακών συγκεντρώσεων, αλλά και των ειδήσεων αυτής της εβδομάδας σχετικά με το άνοιγμα εμπορικών κέντρων και την επέκταση της χωρητικότητας πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο Σάμπερ υπενθύμισε επίσης ότι το σύστημα εξαερισμού που θεωρείται βέλτιστο είναι 12 λίτρα αέρα ανά άτομο και δευτερόλεπτο. Όσον αφορά το αίτημα της Βαρκελώνης να επεκτείνει την περίμετρο του περιορισμού του Σαββατοκύριακου στη μητροπολιτική περιοχή, έχει διαβεβαιώσει ότι βρίσκεται υπό μελέτη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή