Βουλή- Φωτίου: Εικονικός, ψεύτικος και προκλητικός ο Προϋπολογισμός του 2021

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 22:57
UPD:22:59
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Εικονικό, ψεύτικο και προκλητικό, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2021 η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου. «Κινείται στα ίδια πλαίσια με αυτόν του 2020 και αποδεικνύει με αριθμούς τις τραγικές αποτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας», ανέφερε η κ. Φωτίου κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή.

Μίλησε ακόμα «για μείωση των εισοδημάτων που οδηγεί στην ύφεση και τη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων και την περαιτέρω επιδείνωση των αδύναμων νοικοκυριών», και «για αόρατους για την κυβέρνηση εργαζόμενους, αγρότες, ΑΜΕΑ, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποια ενίσχυση».

Η κ. Φωτίου, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δημιούργησε ένα δίχτυ ασφαλείας υπέρ των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ, το 2020, έτος πανδημίας, μείωσε κατά 164 εκατομμύρια τις δαπάνες που αφορούν έξι επιδόματα για παιδιά, ηλικιωμένους, άπορους και ανάπηρους».

«Πλην τω αναπηρικών επιδομάτων, η έκθεση Πισσαρίδη προτείνει τη συγχώνευσή τους σε ένα, στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ). Είναι η νεοφιλελεύθερη βόμβα στα θεμέλια του προνοιακού κράτους που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και βασίζεται στην αντίληψη της ΝΔ ότι οι προνοιακές δαπάνες είναι αντιαναπτυξιακές και πρέπει να συμπιεστούν», ανέφερε η κ. Φωτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή