Με «υπογραφή» Πρίντεζη το μεγάλο «διπλό» στο Βελιγράδι

Ιστορική βραδιά για Σπανούλη, που έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά των Κυπέλλων Πρωταθλητριών/Euroleague
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 22:13
UPD:11/12/2020 00:03
Eurokinissi Sports/EUROKINISSI
A- A A+

Δια... χειρός Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός «άλωσε» και το Βελιγράδι, όπου επικράτησε με 81-79 του Ερυθρού Αστέρα κι έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο τα δύο σερί ματς που είχε μέσα στην εβδομάδα στην Euroleague.

Οι Πειραοώτες έκαναν το μεγάλο «μπαμ» στην Βαρκελόνη επί της Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης κι απόψε με τη νίκη του επί του Ερυθρού Αστέρα έκλεισαν τη δική τους... διαβολοβδομάδα με το 2Χ2 και βελτιώνοντας το ρεκόρ τους; σε 7-5 «έπιασαν» οκτάδα.

Ο Γιώργος Πρίντυεζης έβαλε την υπογραφή του στο ματς, καθώς 3.2 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε πέτυχε μεγάλο καλάθι και φάουλ (αστόχησε στη βολή), χάρις στο οποίο ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από την πρωτεύουσα της Σερβίας και περιμένει την ερχόμενη Τετάρτη στη νέα διαβολοβδομάδα την Βαλένθια στο ΣΕΦ.

'Εγραψε ιστορία ο Βασίλης Σπανούλης στο Βελιγράδι

Το βράδυ της Πέμπτης ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγινε και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, από τη γέννηση της διοργάνωσης, τη σεζόν 1957-58!

Χρειαζόταν 13 πόντους πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα, προκειμένου να αφήσει στη δεύτερη θέση έναν άλλο «θρύλο», τον πρώην αρχηγό της Μπαρτσελόνα και παλαίμαχο πλέον, Χουάν Κάρλος Ναβάρο. O “ La Bomba” πέτυχε 4.321 πόντους στα Κύπελλα Πρωταθλητριών, συμπεριλαμβανομένης της Euroleague. 

Πριν το τζάμπολ ο Σπανούλης, είχε 4.309 και στις αρχές τις 4ης περιόδου έφτασε τους 13 πόντους στο παιχνίδι, αφού με εκείνο το δίποντο που έκανε το 61-64 υπέρ του Ολυμπιακού, έφτασε τους 4.322 πόντους στην καριέρα του στα Κύπελλα Πρωταθλητριών/Euroleague. 

Ήδη, από τις 2 Ιανουαρίου 2020, ο Βασίλης Σπανούλης, είχε περάσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Euroleague (από τη σεζόν 2000-01 δηλαδή), στον αγώνα κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, αφήνοντας στη 2η θέση και τότε... ποιον άλλον; Τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις