Ρομπότ delivery στη Μόσχα

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 17:12
REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA
A- A A+

Ρομπότ άρχισαν την παράδοση ζεστών γευμάτων εστιατορίων σε πελάτες σε κεντρική περιοχή της Μόσχας, σύμφωνα με τον ρωσικό γίγαντα διαδικτύου Yandex. Η εφαρμογή Yandex.Eats, μία από τις πολλές υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων στη Μόσχα, προσφέρει στους πελάτες γύρω από την επιχειρηματική περιοχή της Λευκής Πλατείας τη δυνατότητα παράδοσης γευμάτων με ρομπότ τύπου buggy.

REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA

Το ρομπότ, που ονομάζεται Yandex.Rover, παραδίδει είδη παντοπωλείου σε ορισμένες περιοχές της Μόσχας στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος από το φθινόπωρο, ενώ τώρα η υπηρεσία επεκτείνεται σταδιακά.

REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA

Το ρομπότ παραλαμβάνει τις παραγγελίες από εστιατόρια και τις μεταφέρει στον πελάτη που στη συνέχεια ξεκλειδώνει το ρομπότ χρησιμοποιώντας το smartphone του για να πάρει το φαγητό, ανέφερε εκπρόσωπος της Yandex.

Τρία από αυτά λειτουργούν τώρα στην περιοχή της Λευκής Πλατείας και αποτελούν μέρος ενός στόλου 20 ρομπότ σε όλη την πόλη.
Η υπηρεσία παράδοσης Yandex και ο ανταγωνιστής της, Delivery Club, έχουν περιορίσει το θέαμα των ταχυμεταφορέων παράδοσης με τις φωτεινές κίτρινες ή πράσινες φόρμες και τις θερμικές τσάντες στην πλάτη τους.

με πληροφορίες από Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή