Ισπανία: Δύο νεκροί και 17 τραυματίες από φωτιά σε αποθήκη στην Μπανταλόνα

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 10:52
UPD:10:56
El País
A- A A+

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε βιομηχανική αποθήκη στην Μπανταλόνα.

Από τους 17 τραυματίες, τρία είναι σοβαρά, σε πυρκαγιά που δηλώθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε μια βιομηχανική αποθήκη στη Μπανταλόνα, ​​όπου περίπου εκατό άνθρωποι ζουν συνήθως ως καταληψίες, κυρίως μετανάστες από την Υποσαχάρια Αφρική. Οι πυροσβέστες έσωσαν αρκετούς ανθρώπους που είχαν καταφύγει στη στέγη, ενώ άλλοι πήδηξαν έξω από τα παράθυρα για να ξεφύγουν. Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε πολλές εγκαταστάσεις λόγω των φλογών και των καταστροφών που είχαν ήδη προκληθεί.

Μερικοί από τους κατοίκους της κατάληψης δήλωσαν στην El País πως φοβούνταν ότι πολλοί από τους συντρόφους τους είχαν πεθάνει στη φωτιά, καθώς δεν μπορούσαν να τους βρουν ώρες μετά. Οι πηγές των πυροσβεστών δείχνουν επίσης την ίδια πιθανότητα, αν και η φωτιά εμποδίζει την είσοδο στο κτίριο για να το ελέγξει. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ στην αποθήκη στην καταλανική πόλη. Για να αποφύγουν τις φλόγες, αρκετοί άνθρωποι ανέβηκαν στην οροφή του τετραώροφου κτηρίου, και μερικοί έπεσαν ακόμη και στο κενό για να ξεφύγουν, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Σχεδόν τριάντα πυροσβέστες βοήθησαν στην εκκένωση των κατοίκων του κτηρίου, πολλοί από τους οποίους είχαν παγιδευτεί μέσα.

Ο δήμαρχος της Μπανταλόνα Χαβιέρ Γκαρσία Αλμπιόλ ανέφερε στο Twitter πως οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να μπουν στην αποθήκη λόγων του κινδύνου κατάρρευσης.

«Μπορεί να ήταν και 200 άνθρωποι μέσα» πρόσθεσε, «ξέραμε εδώ και χρόνια πως μπορεί να κατέληγε σε τραγωδία».

Πυροσβέστης ανέφερε στην εφημερίδα La Vanguardia πως είχαν διασώσει 30 ανθρώπους ενώ άλλοι είχαν βγει έξω μόνοι τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από την El País και τη La Vanguardia.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή