Champions League: Δύο στα δύο η Μαδρίτη (Ρεάλ και Ατλέτικο), προκρίθηκε παρά την ήττα της και η Γκλάντμπαχ

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 23:56
UPD:10/12/2020 00:57
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Η έκπληξη δεν έγινε στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Champions League και τα δύο μεγάλα φαβορί του 1ου και 2ου ομίλου κατάφεραν έστω κι αν χρειάστηκε η τελευταία αγωνιστική να πάρουν το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης, όπως και η Γκλάντμπαχ, παρότι ηττήθηκε στη Μαδρίτη.

Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης αποδείχθηκαν... συνεπείς στο ραντεβού τους με την πρόκριση στους «16», μετά τις αποψινές νίκες τους, οι μεν «μερένγκες» με 2-0 επί της Γκλάντμπαχ στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο», οι δε «ροχιμπλάνκος» με το «διπλό» στην Αυστρία επί της Σάλτσμπουργκ με το ίδιο σκορ (2-0).

Το τρίτο και τελευταίο «εισιτήριο» που είχε απομείνει από τα βραδινά ματς εξασφάλισε η Γκλάντμπαχ παρά την ήττα της στην Μαδρίτη εκμεταλλευόμενη την «λευκή» ισοπαλία στο Μιλάνο, ανάμεσα στην Ίντερ και στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. 

Οι Γερμανοί έμειναν στους 8 βαθμούς, όσους συγκέντρωσε και η Σαχτάρ, ωστόσο, υπερτερούσαν στην ισοβαθμία των Ουκρανών και θα βρεθούν στην φάση των «16» του Champions League, ενώ η Σαχτάρ ως τρίτη του 2ου ομίλου θα παίξει στους «32» του Europa League.

Σάλτσμπουργκ, Μαρσέιγ και Σαχτάρ Ντόνετσκ θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στην φάση των «32» του Europa League.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο (9΄, 32΄), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά για την «βασίλισσα» την υπόθεση πρόκριση.

Το γκολ του Μάριο Ερμόσο στο 39ο λεπτό και του Καράσκο στο 86΄ (ο Βέλγος διεθνής έδωσε την ασίστ στο πρώτο τέρμα της ομάδας του) χάρισαν τη μεγάλη νίκη στην Ατλέτικο στην «Ρεντ Μπουλ Αρένα», με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να πανηγυρίζει την είσοδό της στα νοκ άουτ παιχνίδια. Η Σάλτσμπουργκ, ούσα τρίτη στον 1ο όμιλο θα συνεχίσει στο Europa League.

Η κάτοχος του τροπαίου Μπάγερν νίκησε με 2-0 την Λοκομοτίβ Μόσχας στο Μόναχο (τελείωσε τον όμιλο με 5 νίκες και μία ισοπαλία) σε ένα «αδιάφορο» από βαθμολογικής άποψης ματς και για τις δύο ομάδες, μιας και οι Βαυαροί είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά του 1ου ομίλου, ενώ οι Ρώσοι είχαν μείνει εκτός Ευρώπης από την περασμένη εβδομάδα.

Τα γκολ της Μπάγερν πέτυχαν, ο Σίλε στο 62΄ και ο Τσούπο Μότινγκ στο 80΄. 

Η Μάντσεστερ Σίτι παρότι είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά του 3ου ομίλου δεν... χαρίστηκε στην Μαρσέιγ, την οποία νίκησε με 3-0 (Τόρες, Αγουέρο και Στέρλινγκ οι σκόρερ) στο «Ετιχαντ». Αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά την ήττα του στο Καραϊσκάκη από την Πόρτο (0-2) θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ η Μαρσέιγ έμεινε εκτός Ευρώπης.

Η κλήρωση της φάσης των «16» θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (14/12).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις