Μέχρι τις 16/12 τα υπομνήματα για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας, ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 22:45
UPD:22:48
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Η εκδίκαση της υπόθεσης της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης απασχόλησε για περίπου 7 ώρες την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με τους εμπλεκόμενες ομάδες να καλούνται να καταθέσουν τα υπομνήματά τους έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα υπομνήματά τους οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο ΠΑΕ, όπως και του Ολυμπιακού, που εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία. Την αναβολή της υπόθεσης είχε ζητήσει η ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς ήταν αδύνατο να δώσει το παρόν ο Αλέξης Κούγιας, αίτημα που δεν έχει αποδεκτό από την Επιτροπή.

Οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός για περισσότερο από δύο ώρες στάθηκαν στην δεσμευτικότητα της απόφασης της ΕΕΑ και ανέλυσαν για ποιους λόγους ο Καλπαζίδης ήταν παρένθετο πρόσωπο και ενεργούσε προς όφελος του Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο άλλωστε έχει και συγγενική σχέση, τονίζοντας ότι η ακριτική ομάδα βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά τους οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στάθηκαν στην απόφαση του CAS και πως το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν, ούτε είναι πλέον δεσμευτικό.

Στη συνέχεια ανέφεραν μια σειρά από λόγους που σύμφωνα με τους ίδιους καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε τον έλεγχο της Ξάνθης, ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση των δικηγόρων της ακριτικής ΠΑΕ.

Η έδρα αποφάσισε ότι η κατάθεση των υπομνημάτων θα γίνει μέχρι την επόμενη Τετάρτη (16/12) στις 12:00 κι αφού τα μελετήσει το αρμόδιο όργανο θα εκδώσει και την απόφασή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις