Champions League: Τεράστια πρόκριση στους «16» για την Αταλάντα

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 22:00
UPD:22:05
REUTERS/PIROSCHKA VAN DE WOUW
A- A A+

Η Αταλάντα έγινε η 13η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση για την φάση των «16» του Champions League από τον 4ο όμιλο, όπου η Λίβερπουλ αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, στη Δανία με την Μίντιλαντ (οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά του γκρουπ από την περασμένη εβδομάδα).

Το γκολ του Μουριέλ στο 85ο χάρισε το μεγάλο «διπλό» στην Αταλάντα επί του Άγιαξ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ, με τους Ιταλούς να προκρίνονται θριαμβευτικά για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα νοκ άουτ ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον «Αίαντα» που θα συνεχίσει στους «32» του Europa League.

Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Μπέργκαμο έφτασε στους11 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον Άγιαξ, που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κράβενμπεργχ στο 79ο λεπτό.

Στην MCH Arena το τυχερό γκολ του Μο Σαλάχ μόλις στο 1ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στην Λίβερπουλ, ωστόσο, η Μίντιλαντ έφτασε στην ισοφάριση με το πέναλτι του Σολτς στο 62ο λεπτό και το ματς τελείωσε ισόπαλο, 1-1. 

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ έκλεισαν την παρουσία τους στο 8ο γκρουπ με 13 βαθμούς (4 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα), ενώ η Μίντιλαντ από την πλευρά της δεν κατάφερε να «γευτεί» την χαρά των τριών βαθμών, μένοντας στις 2 ισοπαλίες μετά από 6 ματς.

Στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Αγγλίας βρέθηκε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος στο 61ο λεπτό παραχώρησε την θέση του στον Ρόμπερτσον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις