Μπάιντεν: Τον Τζο Βίλσακ επιλέγει για υπουργό Γεωργίας

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 17:19
UPD:17:21
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Τον πρώην κυβερνήτη της Αϊόβα, Τζο Βίλσακ, επιλέγει ο Τζο Μπάιντεν για υπουργό Γεωργίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Βίλσακ, ο οποίος ηγήθηκε του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) υπό τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, έχει μακρά σχέση με τον Μπάιντεν και διετέλεσε αξιόπιστος σύμβουλος για αγροτικά θέματα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του.

Η επιστροφή του Βίλσακ στο υπουργείο είναι πιθανό να επικροτηθεί από τα κράτη της Midwestern (δηλαδή της Μεσοδυτικές Πολιτείες) που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των βασικών καλλιεργειών όπως το καλαμπόκι, η σόγια και το σιτάρι, και τον προτιμούν από κάποιον από άλλη περιοχή της χώρας.

Η εκπρόσωπός του, Ρετζίνα Μπλακ, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση «καθώς δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση». Το γραφείο μετάβασης του Μπάιντεν δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό της επιλογής.

Οι αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ επλήγησαν από τον εμπορικό πόλεμο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα. Όμως, οι αγρότες των Μεσοδυτικών Πολιτειών έλαβαν επίσης ένα άνευ προηγουμένου ποσό άμεσων επιδοτήσεων σε αγροκτήματα υπό τον Τραμπ, ακόμη και ως κίνητρο.

Ο Βίλσακ είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Συμβουλίου Εξαγωγών Γαλακτοκομικών και έκανε ενεργή εκστρατεία για τον Μπάιντεν σε αγροτικές Πολιτείες.

Κυβερνήτης της Αϊόβα από το 1999 έως το 2007, θεωρείται από τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς ως πολιτική ασφαλής επιλογή, χάρη και στην προηγούμενης εμπειρίας του και τις μακροχρόνιες σχέσεις του με μεγαλο-αγρότες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή