ΗΠΑ-Κορωνοϊός: 158 συλλήψεις σε πάρτι στο Λος Άντζελες

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 11:42
UPD:11:48
REUTERS/STEPHEN MATUREN

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Σε σχεδόν 160 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές του Λος Άντζελες, πραγματοποιώντας έφοδο σε άδεια κατοικία, στην οποία γινόταν πάρτι απουσία και εν αγνοία των ιδιοκτητών.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για τη συγκέντρωση, ενώ υπήρχαν και αναφορές ότι οι περισσότεροι από τους παρευρισκομένους δεν φορούσαν μάσκες.

Το πάρτι γινόταν στην περιοχή Palmdale στο βόρειο τμήμα της κομητείας του Λος Άντζελες και αποτελεί ένα από τα πολλά περιστατικά παραβίασης των μέτρων κοινωνικών αποστάσεων.

Από τα 158 άτομα που συνελήφθησαν στο πάρτι, τα 35 ήταν ανήλικα. Οι διοργανωτές , που ήταν μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν, είχαν επίσης διοργανώσει πάρτι σε δύο άλλες πόλεις όπου μπήκαν σε κενά σπίτια. Αξιωματικοί ανακάλυψαν επίσης έξι όπλα και διέσωσωσαν ένα 17χρονο θύμα από εμπορία ανθρώπων κατά τη διάρκεια της εφόδου τους.

«Ακόμη και χωρίς την τάξη για την υγεία, αυτές οι ενέργειες ήταν εγκληματικής φύσης», δήλωσε ο σερίφης του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανουέβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Τόνισε πως «αυτά τα μέρη συνήθως περιλαμβάνουν ναρκωτικά, αλκοόλ, όπλα, ανηλίκους και πορνεία» και ότι η εγκληματική συμπεριφορά περιπλέκει τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του Covid-19.

Ο Βιλανουέβα δεσμεύθηκε να καταργήσει τις εκδηλώσεις “super-spreader” (υπερ-μετάδοση) και έδωσε εντολή στους αξιωματικούς να δώσουν προτεραιότητα σε αυτό.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σ' ένα σημείο όπου το σύστημα υγείας στην Καλιφόρνια είναι εξαιρετικά πιεσμένο λόγω της ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού. Μόνο την Κυριακή καταγράφηκαν 10.528 νέα κρούσματα Covid-19, σε μία από τις πιο πληγείσες περιοχές των ΗΠΑ κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τον Guardian.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή