Ιστορική πρόκριση η Λειψία, πέρασε άκοπα η Παρί, εκτός CL η Γιουνάιτεντ

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 23:54
UPD:09/12/2020 00:00
Pool via REUTERS/ANNEGRET HILSE
A- A A+

Ιστορικές στιγμές ζει η Λειψία, η οποία πέτυχε τεράστια πρόκριση για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου στην φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League, σε έναν όμιλο (8ο) που το μόνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι ποια ομάδα θα πάρει την πρωτιά του γκρουπ.

Διότι μετά την ήττα της Γιουνάιτεντ από την Λειψία με 3-2 (8΄ Ανχελίνο, 13΄ Χαϊνταρά, 69΄ Κλάιφερτ -80΄πεν. Φερνάντες, 82΄ Πογκμπά), οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στους 9 βαθμούς, όσους και η Παρί Σεν Ζερμέν, ο αγώνας της οποίας με την Μπασακσεχίρ διακόπηκε στο ξεκίνημά του (ήταν στο 0-0) μετά την αποχώρηση των Τούρκων από τον αγωνιστικό χώρο ισχυριζόμενοι ότι ο βοηθός προπονητής τους έπεσε «θύμα» ρατσιστικής συμπεριφοράς από τον Ρουμάνο 4ο διαιτητή της αναμέτρησης.

Ακόμη κι έτσι όμως, η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία και αυτή έχει 9 βαθμούς, είναι εκείνη που παίρνει το «εισιτήριο» για τους νοκ άουτ αγώνες μιας κι ακόμη αν ηττηθεί από την Μπασάκ υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι των Άγγλων μετά τη νίκη της στο «Όλντ Τράφορντ» την περασμένη εβδομάδα με 3-1. 

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τερμάτισε τρίτη στον 8ο όμιλο και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκής της πορεία στους «32» του Europa League.

Η «κόντρα» Μέσι-Ρονάλντο στο «Κάμπο Νόου» ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Πορτογάλο. Με δύο γκολ του CR7 από το σημείο του πέναλτι κι ένα του ΜακΚίνι, η «Μεγάλη Κυρία» ταπείνωσε τους «μπλαουγκράνα» μέσα στο «σπίτι» τους. Ήταν η πρώτη ήττα μετά από 5 σερί νίκες για το συγκρότημα του Κούμαν, με την Γιουβέντους να παίρνει και την ισοβαθμία (15β,).και να τερματίζει πρώτη στον 7ο όμιλο.

Από το ίδιο γκρουπ η Ντιναμό Κιέβου με τη νίκη της επί της Φερεντσβάρος (1-0) πήρε την 3η θέση και θα συνεχίσει στο Europa League.

Όσον αφορά τον 5ο όμιλο, εκεί είχαν ξεθαθαρίσει τα πάντα καθώς Τσέλσι και Σεβίλη είχαν εξασφαλίσει τα δύο «εισιτήρια» (πρώτη και δεύτερη) για τους «16» του Champions League, ενώ η Κράσνονταρ θα συνεχίσει στο Europa League.

Οι Λονδρέζοι παραχώρησαν ισοπαλία στην Κράσνονταρ (1-1) στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ η Σεβίλη πέρασε από την έδρα της Ρεν με 3-0 με τα γκολ των Κουντέ (32΄) και Εν Νεσίρι (45΄+2, 81΄).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις