Champions League: Στους «16» η Λάτσιο, πρωτιά στον 6ο όμιλο η Ντόρτμουντ

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 21:49
UPD:22:05
REUTERS/ANTON VAGANOV
A- A A+

Η Λάτσιο έγινε η 10η ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Champions League στο φινάλε της φάσης των ομίλων.

Η 6η και τελευταία αγωνιστική ξεκίνησε με τα δύο ματς του 6ου γκρουπ. Κι αν στο ένα δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και η Ντόρτμουντ είχε «κλειδώσει» το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ μετά το 1-1 με την Λάτσιο την περασμένη εβδομάδα στο άλλο ματς παιζόταν η πρόκριση.

Η Λάτσιο παρά το 2-2 με την Μπριζ στο «Ολίμπικο» εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League ως δεύτερη του 6ου ομίλου και αήττητη, πίσω από την Ντόρτμουντ που πέρασε με ανατροπή από την Αγία Πετρούπολη (2-1 τη Ζενίτ)..

Ο αγώνας κρίθηκε εν πολλοίς στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι «λατσιάλι» πέτυχαν δύο τέρματα με τους Κορέα στο 12΄ και Ιμόμπιλε στο 27΄ (πέναλτι), ενώ ενδιάμεσα οι Βέλγοι είχαν φέρει το ματς στα ίσια με τον Βόρμερ στο 15ο λεπτό.

Στην επανάληψη το έργο των γηπεδούχων φάνηκε να γίνεται πιο εύκολο μετά την αποβολή του Σόμπολ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 39΄, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Βανάκεν στο 76΄ και κυνήγησαν μέχρι το τέλος τη νίκη που θα τους έστελνε στους «16» χωρίς όμως να τα καταφέρουν κι έτσι θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στους «32» του Europa League.. 

Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Ντριουσί έβαλε μπροστά στο σκορ τη Ζενίτ στο 16΄ , αλλά ούτε απόψε οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να κλείσουν με μία νίκη γοήτρου την παρουσία τους στα γκρουπ του θεσμού. Ο Πίστσεκ στο 68΄ ισοφάρισε και στο 79΄ ο Βίτσελ χάρισε το «τρίποντο» στους Βεστφαλούς.

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου μετά από 6 αγώνες:

Ντόρτμουντ   (4-1-1)     13
Λάτσιο           (2-4-0)     10
Μπριζ            (2-2-2)       8
Ζενίτ              (0-1-5)       1

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις