Μαρτίνς: Λιγότερα λάθη και αποτελεσματικοί στην επίθεση με Πόρτο

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 17:59
UPD:18:04
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει απέναντι στην Πόρτο, αύριο, να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στον όμιλό του και να διασφαλίσει την πρόκριση στο Europa League.

Για να συμβεί αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της Μαρσέιγ, που την ίδια ώρα θα αντιμετωπίζει στο «Έτιχαντ» τη Μάντσεστερ Σίτι.  

Στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τους συμπατριώτες του, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ρωτήθηκε και απάντησε για:

Το αν θα επαναληφθεί η «συνήθεια» του Ολυμπιακού να νικά, οσάκις χρειάζεται τη νίκη: «Τότε πίστευα πολύ, με Μίλαν, Ερυθρό Αστέρα και Άρσεναλ, το ίδιο μπορώ να δηλώσω και τώρα. Πρέπει να κάνουμε λιγότερα ατομικά λάθη από όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα στον όμιλο και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Έτσι θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

Το αν αποτελεί πλεονέκτημα ότι η Πόρτο θα έχει αλλαγές, αφού έχει προκριθεί: «Δεν έχουμε πλεονέκτημα, γνωρίζουμε το ρόστερ της Πόρτο, είναι ποιοτικό. Δεν ξέρουμε ποιους θα επιλέξει και αυτό είναι μειονέκτημα. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει παίκτες λόγω τραυματισμών και κορωνοϊού και αυτό δυσκολεύει την προετοιμασία. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα κάνουμε καλό παιχνίδι και έχουμε ποιότητα για να περάσουμε».

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει: «Είναι πολύ δύσκολο να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια. Λόγω του covid είχαμε πολλές απώλειες. Η Σίτι και η Πόρτο δεν χτυπήθηκαν τόσο όσο εμείς. Έχουμε αυτή τη στιγμή δύο παίκτες που δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουν μετά τον ιό που τους χτύπησε».

Τη «συνταγή» για νίκη επί της Πόρτο: «Αύριο θα κριθούν όλα από την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Έπρεπε να αποφύγουμε το λάθος στο πρώτο παιχνίδι που μας κόστισε το πρώτο γκολ. Πρέπει να κάνουμε λιγότερα ατομικά λάθη και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Να ελέγξουμε εμείς την ποιότητα του παιχνιδιού μας».

Το αν θεωρεί πως το παιχνίδι στο Πόρτο έκρινε την πορεία του Ολυμπιακού στον όμιλο: «Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά δεν τελείωσαν όλα εκεί. Η Σίτι φυσιολογικά κατέκτησε την πρώτη θέση. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να νικήσουμε τη Σίτι. Δεν περιμέναμε να χάσουμε από τη Μαρσέιγ. Η Πόρτο με την αξία της είναι δεύτερη, είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Τα παιχνίδια με Πόρτο και Μαρσέιγ όμως ήταν ισορροπημένα και υπήρχε ανταγωνισμός».

Την ενδεκάδα: «Δεν ξέρω ακόμη. Σας θυμίζω ότι στο παρελθόν υπήρξε παίκτης που έδωσε το παρών σε συνέντευξη Τύπου και δεν αγωνίστηκε. Έχουμε ακόμα μια τελευταία προπόνηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις