Η «στατιστική» της 11ης αγωνιστικής

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 12:50
UPD:13:15
INTIME NEWS/ © Intime p.a.
A- A A+

Η 11η αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη νίκη του για την περίοδο 2020-21 και άφησε τη Λαμία μοναδική ομάδα χωρίς «τρίποντο».

Το «μηδέν» σε ήττες υπερασπίστηκαν ο Ολυμπιακός, με το δεύτερο χατ τρικ του Ελ Αραμπί, και ο ΠΑΟΚ. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας σημειώθηκαν 21 γκολ, που ανέβασαν το μέσο όρο της σεζόν στα 2,39 τέρματα ανά αγώνα.

Οι σημαντικότεροι αριθμοί της 11ης αγωνιστικής:

100 αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού συμπλήρωσε ο Μοχάμεντ Μαντί Καμαρά. Ο 23χρονος μέσος από τη Γουινέα έχει 63 αγώνες στη Super League, 7 στο Κύπελλο Ελλάδας και 30 στα Κύπελλα Ευρώπης. Έχει πετύχει 14 γκολ.

100 αγώνες στην Ελλάδα έφτασε ο Κλαρκ Ενσικουλού. Ο 28χρονος Ζαϊρινός επιθετικός έχει 30 αγώνες με τον Πλατανιά και 70 με τον Ατρόμητο. Οι 86 αγώνες είναι για τη Super League, πέντε ευρωπαϊκοί και εννέα για το Κύπελλο.

95 συμμετοχές στη Super League με τον Παναιτωλικό έφτασε ο Χόρχε Ντίας κι έγινε ο ξένος με τις περισσότερες  συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας στην κατηγορία. Άφησε πίσω τον Μάρκος Πάουλο στις 94 και κυνηγά τους δύο Έλληνες, Γιώργο Κούσα (131) και Δημήτρη Κυριακίδη (102), που είναι μπροστά του.

35 εκτός έδρας αγώνες για τον πρώτο γύρο χρειάστηκε να περάσουν, για να κάνει ο Απόλλωνας Σμύρνης νίκη εκτός έδρας! Η τελευταία φορά που είχε κάνει «διπλό» στον πρώτο γύρο ήταν στις 21 Νοεμβρίου 1999 (Παναχαϊκή - Απόλλωνας 1-2).

30 έφτασαν τα γκολ που έχουν σημειωθεί με χτύπημα πέναλτι ως τώρα, με το χθεσινό του Βέργου στο Αγρίνιο. Στον ίδιο αγώνα, ο Αριγίμπι έχασε το όγδοο πέναλτι στη σεζόν.

4 οι ομάδες που νίκησαν στην έδρα τους αυτή την αγωνιστική, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος. Βέβαια εκκρεμούν παιχνίδια σε δύο προηγούμενες αγωνιστικές, που μπορεί να φτάσουν τις τέσσερις νίκες οι γηπεδούχοι αν τα κερδίσουν.

3 φορές μέσα στο 2020 ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει παιχνίδι που έχανε με δύο γκολ διαφορά. Τον Ιανουάριο στη Λαμία 2-2, τον Σεπτέμβρη με τον ΠΑΣ 2-2 και τώρα στο Περιστέρι, έφτασε πάλι στο ίδιο σκορ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις