Τουλάχιστον 10 μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Βουλγαρία

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2007 18:06
A- A A+

Τουλάχιστον 10 μεγάλες δασικές πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές του κεντρικού Αίμου στη Βουλγαρία.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση ανάμεσα στη Στάρα Ζαγόρα και στο Καζανλάκ, τις οποίες καλύπτει πυκνός μαύρος καπνός από τα αποτεφρωμένα δέντρα στην οροσειρά Στάρα Πλάνινα, που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πόλεις της κεντρικής Βουλγαρίας.

Την περιοχή επιθεώρησαν ο υπουργός ¶μυνας Βεσελίν Μπλιζνάκοφ και ο αρχηγός του Γενικού επιτελείου Ζλατάν Στόικοφ, ώστε να προγραμματίσουν αποτελεσματικότερη χρήση του δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Περισσότεροι από 2.300 άνδρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη με τις πυρκαγιές οι οποίες κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Εξηντάχρονος άνδρας από το χωριό Ντάμποβο στην περιοχή της πόλης Στάρα Ζαγόρα νοσηλεύεται σε τοπική κλινική με πολύ σοβαρά εγκαύματα. Με εγκαύματα μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο και ο δεκαεφτάχρονος γιος του, ο οποίος συνόδευε τον πατέρα του στο δάσος όταν τους περικύκλωσε η φωτιά.

Εν τω μεταξύ, η βουλγαρική Βουλή ενέκρινε χθες έκτακτες τροπολογίες του νόμου περί προστασίας των γεωργικών εδαφών, με τις οποίες αυξήθηκαν τα πρόστιμα για τους αγρότες που βάζουν φωτιά στα χωράφια τους μετά το θερισμό της σοδειάς. Παράλληλα, η βουλγαρική αστυνομία είναι σε επαγρύπνηση για τυχόν εμπρησμούς σε χωράφια και δάση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή