Προβληματισμός στην Ιαπωνία για το κόστος των Αγώνων

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 15:00
UPD:23:00
A- A A+

Διχασμένοι παραμένουν οι Ιάπωνες ως προς την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021 στο Τόκιο, καθώς θα κοστίσουν αρκετά περισσότερο από τον αρχικώς προβλεφθέντα προϋπολογισμό, ενώ η πανδημία υφίσταται ακόμη.

Ο προϋπολογισμός αναθεωρήθηκε και η πρόβλεψη κάνει λόγο για περίπου 2,3 δις δολάρια περισσότερα, που θα κατανεμηθούν ανάμεσα στην Οργανωτική Επιτροπή, την κυβέρνηση της Ιαπωνίας και τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο.

Παρά το ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα μπορούσε να αγγίξει στα 1,63 τρισεκατομμύρια γιεν, κάποιοι Ιάπωνες εκτιμούν πως το κόστος αυτό αξίζει να πληρωθεί.

Άλλοι πάλι διατείνονται ότι το ποσό είναι βαρύ για τους φορολογούμενους, ενώ ανησυχούν και για την πανδημία, με τη χώρα του «ανατέλλοντος ήλιου» να έχει πάντως αποφύγει τον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων, συγκριτικά με πολλές χώρες.

Η υποστήριξη προς το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Σούγκα έπεσε στο 50,3% από 63,0% τον προηγούμενο μήνα, με τη βαθμολογία απόρριψης να αυξάνεται στο 32,8% από 19,2%, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Kyodo News.

Πρόσφατα, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν την άνοιξη για τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπεται στους Ολυμπιακούς χώρους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις