Sun: Έτοιμος να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για το Brexit ο Μ. Τζόνσον

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 10:20
UPD:10:21
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Έτοιμος να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για το Brexit είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, εκτός εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνήσει να κάνει «εκπτώσεις» σε κάποια από τα αιτήματά της, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun».

«Σήμερα θα πει στην Ε.Ε. ότι δεν θα κάνει πίσω και θα παραμείνει σταθερός ενάντια στις απαιτήσεις της τελευταίας ώρας για το Brexit από τη Γαλλία», αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Όμως η Ντάουνινγκ Στριτ δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει χρόνο εάν η Ε.Ε. αρνηθεί να παραιτηθεί από τις «εξωφρενικές απαιτήσεις τις».

Η Βρετανία και η Ε.Ε. θα συζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας του διαζυγίου για το Brexit σήμερα Δευτέρα, την ώρα που η βρετανική κυβέρνηση θα προωθήσει νομοσχέδιο που παραβιάζει τη Συμφωνία Αποχώρησης στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης ο Μάικλ Γκόουβ, ο Βρετανός υπουργός που είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της συμφωνίας τους διαζυγίου και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς «θα συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την εργασία τους ως πρόεδροι της Μικτής Επιτροπής της Συμφωνίας Αποχώρησης», χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή: Reuters

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή