Χέρι-χέρι Τότεναμ και Λίβερπουλ

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 23:23
UPD:23:27
Pool via REUTERS/GLYN KIRK
A- A A+

Η Τότεναμ νίκησε στο ντέρμπι του Λονδίνου την Άρσεναλ με 2-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Premier League, και έδειξε για μια ακόμη φορά πως τη φετινή σεζόν θα είναι μεταξύ των ομάδων που θα πρωταγωνιστήσουν.

Τα γκολ των «Σπερς» σημείωσαν οι Σον (13') και Κέιν (90'+). Με τους τρεις αυτούς βαθμούς η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου συγκατοικεί με τη Λίβερπουλ.

Εντυπωσιακή στο β΄ ημίχρονο, η πρωταθλήτρια συνέτριψε 4-0 τη Γουλβς στο «Άνφιλντ», σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά είχε αξιοσημείωτο βαθμό δυσκολίας για τους «κόκκινους», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής.

Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «απάντησε» στην Τότεναμ, που είχε βρεθεί για μερικές ώρες μόνη πρώτη, μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου.

Ο Τζέιμι Βάρντι λύτρωσε τη Λέστερ, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90ό λεπτό, χαρίζοντας στην επόμενη αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, τη δύσκολη νίκη με 2-1 στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Οι «αλεπούδες» προηγήθηκαν στο 24ο λεπτό με τον Αγιόθε Πέρεθ, δύο λεπτά αργότερα η Σέφιλντ ισοφάρισε με τον ΜακΜπέρνι, για να έρθει ο Βάρντι στο 90' να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Η Κρίσταλ Πάλας μετέτρεψε σε «περίπατο» το σημερινό ματς στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, επικρατώντας εύκολα με 5-1.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν οι Ζαχά και Μπεντέκε, που πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Περέιρα στο 34ο λεπτό. 

Αναλυτικά:

  • Γουέστ Μπρομ-Κρίσταλ Πάλας 1-5 (30΄ Γκάλαχερ - 8΄ αυτ. Φούρλονγκ, 55΄, 68΄ Ζαχά, 59΄, 82΄ Μπέντεκε)
  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Λέστερ 1-2 (26΄ ΜακΜπέρνι - 24΄ Πέρεθ, 90΄ Βάρντι)
  • Τότεναμ-Άρσεναλ 2-0 (13΄ Σον, 45΄+ Κέιν)
  • Λίβερπουλ-Γουλβς 4-0 (24΄ Σαλάχ, 59΄ Βαϊνάλντουμ, 67΄ Μάτιπ, 78΄ αυτ. Σεμέδο)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις