ΕΤΑΤ: Μονάδα διαχείρισης διατροφικών κρίσεων

Ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 12:08
A- A A+

Ολοκληρώνεται το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο της ΕΤΑΤ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Βιομηχανίας Τροφίμων), στο οποίο είχε προβλεφθεί και η μετεγκατάσταση της εταιρείας σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, συνολικής επιφάνειας 900 τ.μ.

Τα νέα γραφεία και εργαστήρια της ΕΤΑΤ βρίσκονται επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως 47, στη Δάφνη, κοντά στο σταθμό του μετρό και δίπλα από τη Γυμναστική Ακαδημία - ΤΕΦΑΑ.

Με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διατροφικών κρίσεων, η ΕΤΑΤ προχώρησε στη δημιουργία Μονάδας Διαχείρισης Διατροφικών Κρίσεων, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και τους φορείς που εμπλέκονται με τα θέματα του κλάδου.

Στις νέες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν δύο νέα εργαστήρια (εργαστήριο οργανοληπτικών δοκιμών και εργαστήριο βιοτεχνολογίας & γενετικής μηχανικής).

Στο εργαστήριο οργανοληπτικών δοκιμών θα είναι δυνατή η αξιολόγηση νέων προϊόντων, η συγκριτική αξιολόγηση και βελτίωση προϊόντων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, η κατανόηση των οργανοληπτικών προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού, η σύγκριση των «αισθητηριακών» με τις «χρηστικές» τάσεις της αγοράς κ.λπ., κατά τρόπο επιστημονικά τεκμηριωμένο και στατιστικά ασφαλή.

Στο εργαστήριο Βιοτεχνολογίας και Γενετικής Μηχανικής θα γίνεται ανίχνευση (ποιοτική και ποσοτική) γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και οργανισμών, βάσει των διεθνώς αναγνωρισμένων μεθοδολογιών αλλά και των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων, καθώς και ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογιών για την ταχεία ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών σε τρόφιμα. Παράλληλα, το εργαστήριο αναμένεται να αποτελέσει κέντρο αναφοράς για την ταυτοποίηση μικροοργανισμών στα τρόφιμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή