Σε πύρινο κλοιό η ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 15:24
A- A A+

Πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σχεδόν σε όλη την ΠΓΔΜ, ενώ τα μέσα για την κατάσβεση τους, χαρακτηρίζονται από τον Τύπο των Σκοπίων ανεπαρκή.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, από τις φωτιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα έχουν καεί περίπου 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ανέφερε ότι χθες, τα μέτωπα των πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια της χώρας ανέρχονταν σε 43.

Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων βοηθούν και 900 στρατιώτες.

Οι κυβερνήσεις της Κροατίας και της Τουρκίας απέστειλαν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει πριν μερικές ημέρες κοντά στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), συμμετείχαν και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ελλάδα.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι για ολιγωρία και έλλειψη σχεδιασμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο Τύπος των Σκοπίων αναφέρει ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν εκδηλωθεί στη χώρα τόσες πολλές πυρκαγιές ταυτόχρονα και κάνει λόγο για «πραγματική οικολογική καταστροφή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή