ΝΒΑ: Η επιτροπή ανταγωνισμού προτείνει να παρατάσσονται οι ομάδες με 15 παίκτες στους αγώνες

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 09:09
UPD:09:11
REUTERS/ALY SONG
A- A A+

Πρόταση στη διοργανώτρια αρχή και στις οιμάδες να κατεβαίνουν με 15 παίκτες στους αγώνες αντί με 13 όπως συνέβη την περασμένη σεζόν λόγω κορωνοϊού, κατέθεσε η επιτροπή ανταγωνισμού του ΝΒΑ.

Το σκεπτικό της επιτροπής για να καταθέσει αυτή την ιδιαίτερη πρόταση προήλθε από τις επιπτώσεις που έχει παγκοσμίως η πανδημία του Covid-19 και η οποία ανάγκασε τη Λίγκα και τις ομάδες να ξεκινήσουν πολύ νωρίς τη νέα σεζόν (22/12). Το πρόγραμμα θα είναι αρκετά πιεσμένο, οπότε θεωρήθηκε ότι εάν αυξηθεί ο αριθμός των ενεργών παικτών στις αναμετρήσεις αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή τραυματισμών και την περιττή κούραση.

Το συμβούλιο των ιδιοκτητών θα κρίνει μέσω ψηφοφορίας το μέλλον της πρότασης, κάτι που στη δεδομένη χρονική περίοδο φαντάζει δύσκολο να συμβεί.

Θα πρέπει εδώ να ληφθεί υπόψη ότι ο κανονισμός του ΝΒΑ επιτρέπει σε μία ομάδα να έχει μέχρι 15 παίκτες με συμβόλαιο συν δύο με two-way συμφωνία.

Πολλοί σύλλογοι ωστόσο επιλέγουν συχνά, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε επειδή στοχεύουν μακριά στα playoffs και περιμένουν τα "κοψίματα" άλλων ομάδων, να ξεκινούν την σεζόν με 14 παίκτες, κάτι που ενδεχομένως να ληφθεί υπόψη όταν τεθεί το θέμα προς ψήφιση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις