Ισπανία: Δεν χαλαρώνει τα μέτρα η Καταλονία - Αυξάνεται ο ρυθμός των μολύνσεων

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 15:10
UPD:15:12
REUTERS/NACHO DOCE
A- A A+

Η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας θα διατηρήσει σε ισχύ τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού και δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων τη Δευτέρα, όπως σχεδίαζε αρχικά, λόγω της επιδείνωσης του ρυθμού των μολύνσεων.

Το περίφημο Rt, που δείχνει τον μέσο αριθμό λοιμώξεων ανά 100 άτομα, αυτή την Πέμπτη ανήλθε σε 0,92 βαθμούς, απέχοντας έτσι από τα 0,77 που καταγράφηκαν μόλις πριν από τρεις ημέρες. Τα σημερινά δεδομένα θα καθιστούσαν αδύνατη μια δεύτερη φάση ανοίγματος της οικονομίας που είχε προγραμματιστεί για αυτήν τη Δευτέρα, μόνο όμως αν ο δείκτης ήταν κάτω από 0,90.

«Μένουμε στην ενότητα 1 λόγω ευθύνης», τόνισε η Άλμπα Βεργές, Υπουργός Υγείας, η οποία ενημέρωσε πως 438 ασθενείς βρίσκονται αυτήν την στιγμή στις ΜΕΘ.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γραμματέας Υγείας της Generalitat, Γιοσέπ Μαρία Αργιμόν, δήλωσε ότι για να συνεχίσει το άνοιγμα, πηγαίνοντας από το επίπεδο 1 στο 2, λέγοντας πως «θα ήταν παράλογο» με την «απότομη αύξηση» των δεικτών του ταχύτητα εξάπλωσης του ιού.

Η δεύτερη ενότητα της επανέναρξης προβλέπει την επέκταση της χωρητικότητας σε μπαρ και εστιατόρια σε 50%, σε κινηματογράφους και θέατρα σε 70%, καθώς και ελεύθερες μετακινήσεις μέσα στην περιφέρεια. Τα ισχύοντα μέτρα όμως, εφόσον αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται, θα επεκταθούν για 15 ακόμη ημέρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Vanguardia.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή