Αγωγή κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 17:49
UPD:17:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Αποζημίωση 100.000 ευρώ για προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας και προσωπικότητας ζητεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Γιάννης Λαγός.

Ο ευρωβουλευτής, στην αγωγή που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του, Κώστα Πλεύρη, επικαλείται δήλωση της κ. Σακελλαροπούλου μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μετά από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, η κ. Σακελλαροπούλου. «χωρίς να τη ρωτήσει κάποιος, δήλωσε: "Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Στη μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας, φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους» και εδήλωσε τηλεοπτικώς ότι "Σήμερον η Δημοκρατία ενίκησε"».

Ο Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας «ανιστόρητη», αναφέροντας πως «η χώρα δεν έχει μακρά δημοκρατική παράδοση» και πως η κ. Σακελλαροπούλου έδωσε πολιτικό περιεχόμενο σε μία ποινική δίκη. Επιπλέον, μέσω της αγωγής, διαμαρτύρεται ότι τον χαρακτηρίζει «αντιδημοκράτη».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή