ΠΑΣΟΚ: «Κύριοι κατόπιν εορτής» τα μέλη της κυβέρνησης

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007 17:01
A- A A+

Για επικοινωνιακά τεχνάσματα με τα οποία επιχειρεί να καλύψει την ανεπάρκειά της κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου αναφερόμενος στους χειρισμούς της στο θέμα των πυρκαγιών.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μέλος ενός από τις δύο επιτροπές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα των πυρκαγιών, χαρακτήρισε τα μέλη της κυβέρνησης «κυρίους κατόπιν εορτής» και διερωτήθηκε γιατί η συνδρομή των ρωσικών αεροσκαφών δεν ζητήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό την άνοιξη, όταν οι ρωσικές αρχές απάντησαν αρνητικά στο σχετικό αίτημα του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση των υποσχέσεών της μετά την περσινή πυρκαγιά στη Χαλκιδική και σημείωσε ότι η λειτουργία των κυβερνητικών κλιμακίων που μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές είναι απλώς επικοινωνιακή.

Ο κ. Λοβέρδος καταλόγισε ακόμη ευθύνες στην κυβέρνηση για ανυπαρξία συντονισμού και σύμπνοιας των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει οργανωμένα και μεθοδικά προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι πυρκαγιές κάθε φορά που εκδηλώνονται, και να προληφθούν, αλλά και μετά απ’ αυτές, μέχρι την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, και την περιφρούρηση της ιδιότητας του δάσους στις καμένες περιοχές.

Επίσης επανέλαβε το ερώτημα που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή σχετικά με το πώς κατανεμήθηκαν τα ποσά της πολιτικής προστασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή