Ξενάγηση στον στολισμένο Λευκό Οίκο

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 07:00
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Η πρώτη οικογένεια γιορτάζει τα τέταρτα Χριστούγεννά της στον Λευκό Οίκο. Το φετινό θέμα έχει τίτλο «Αμερική η Όμορφη». «Είμαι ενθουσιασμένη που ανακοινώνω το φετινό θέμα διακοπών του Λευκού Οίκου, «America the Beautiful», δήλωσε η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ. Ας ρίξουμε μία ματιά στον στολισμένο Λευκό Οίκο.

REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Κατά την είσοδό τους στην East Wing (Ανατολική Πτέρυγα), οι επισκέπτες καλωσορίζονται από το «The Gold Star Family Tree», μια ετήσια παράδοση στις διακοσμήσεις των γιορτών. Ντυμένο με μπλε χρώμα, το χρώμα της επιμονής και της δικαιοσύνης, αποτίει φόρο τιμής στους Αμερικανούς ήρωες και τις οικογένειές τους.

REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ακριβώς πέρα από τη γκαλερί πρασίνου, το East Garden Room εμφανίζει κάρτες διακοπών που στάλθηκαν από τις πρώτες οικογένειες των τελευταίων δώδεκα διοικήσεων. Η φετινή κάρτα, λαμπερή σε χρυσό, δείχνει το τοπίο της Αμερικής.

Μπαίνοντας στον διάδρομο του ισογείου (Ground Floor Corridor) βρίσκεται το δωμάτιο Vermeil, μια συλλογή που αποτελείται από περισσότερα από 1.600 κομμάτια, πολλά από τα οποία εκτίθενται.

REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Η επόμενη στάση, η Βιβλιοθήκη του Λευκού Οίκου (White House Library), φιλοξενεί μια συλλογή από περισσότερα από 2.700 κλασικά έργα που παρέχουν από πρώτο χέρι απολογισμούς προόδου στην ιστορία του αμερικανικού έθνους.

REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το China Room που φιλοξενεί την ιστορική συλλογή των προεδρικών μοτίβων της Κίνας και θέλει να δείξει τη χαρά που μπορεί να φέρει το σπίτι σε όλους. Σπιτική ατμόσφαιρα αναδύει το σκηνικό το οποίο έχει σχεδιαστεί για διαχρονικές παραδόσεις και νόστιμες λιχουδιές, καταγράφοντας τη σημασία του χρόνου που περνάμε μαζί κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών. Κάλτσες για την πρώτη οικογένεια κρέμονται στο τζάκι, ένα από τα 28 ιστορικά τζάκια σε ολόκληρο τον Λευκό Οίκο.

REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Καθώς κάποιος κινείται στο Μπλε Δωμάτιο (Blue Room), το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου φωτίζει το δωμάτιο και έχει ύψος πάνω από δεκαοκτώ πόδια.

REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Καθώς κάποιος κινείται στο Κόκκινο Δωμάτιο (Red Room) με τα χειροποίητα στολίδια, χαιρετίζει τους καθημερινούς ήρωες της Αμερικής που χρησιμεύουν ως πρώτοι ανταποκριτές και πρώτοι εργαζόμενοι.

REUTERS/KEVIN LAMARQUE

The Cross Hall of the White House is adorned with holiday decorations during a press preview in Washington, U.S., November 30, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque

Καταλήγοντας στο Grand Foyer και το Cross Hall, οι επισκέπτες βρίσκονται γεμάτοι αγάπη, χαρά, ειρήνη, ελπίδα και πίστη, για να αποκαλύψουν τα πιο σημαντικά δώρα της σεζόν.

REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Στο Crand Foyer μία μικρή ορχήστρα παίζει σε κλασικό ρυθμό μελωδίες των Χριστουγέννων και όχι μόνο, συμπληρώντας την πολυτελή και εορταστική ατμόσφαιρα στον Λευκό Οίκο.

naftemporikigr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή