e-ΕΦΚΑ: Παράταση αναστολής λειτουργίας των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 11:55
UPD:12:34
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Παρατείνεται η αναστολή στο σύνολο των συνεδριάσεων των Υγειονομικών Επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), οι οποίες διενεργούνται στις δομές του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΚΦΑ), καθώς και κατ' οίκον, από την 1η μέχρι και τη 18η Δεκεμβρίου, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες των εξεταζομένων, στους ιατρούς και στους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ.

Αυτό γνωστοποίησε ο e-ΕΦΚΑ, σε συνέχεια της ενημέρωσης από 16 Νοεμβρίου, για αναβολή συνεδριάσεων των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. για τη χρονική περίοδο από 17 έως 30 Νοεμβρίου και δεδομένου ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι αναβολής.

Τα ραντεβού που αναβάλλονται θα προγραμματιστούν κατά προτεραιότητα και οι αιτούντες θα ενημερωθούν για τη νέα ημερομηνία και ώρα εξέτασης, μετά την επαναλειτουργία των Υγειονομικών Επιτροπών.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα δοθεί παράταση στην καταβολή συνταξιοδοτικών παροχών και προνοιακών επιδομάτων για όσα αιτήματα παράτασης επηρεάζονται από την αναβολή των συνεδριάσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή