ESPN: Από ALS ο θάνατος του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 09:53
UPD:09:54
premierleague
A- A A+

Από μία σπάνια ασθένεια που ονομάζεται ALS έπασχε ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 42 ετών.

To ESPN αποκάλυψε ότι ο πρώην Σενεγαλέζος διεθνής μέσος πέθανε από ALS (Αmyotrophic Lateral Sclerosis ή, Νόσος του Κινητικού Νευρώνα, γνωστή και ως νόσος του Στίβεν Χόκινγκ). Πρόκειται για ομάδα νόσων άγνωστης αιτιολογίας που πλήττουν τα νεύρα εγκεφάλου, εγκεφαλικού στελέχους και νωτιαίου μυελού που ελέγχουν εκούσιες κινήσεις και ουσιαστικά χάνεται η δυνατότητα μετάδοσης νευρικών σημάτων από τα παραπάνω όργανα στους μύες.

Σύμφωνα πάντα με το έγκυρο μέσο ενημέρωσης ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ είχε διαγνωστεί πρόσφατα με ALS (έχει προσδόκιμο ζωής 3-5 χρόνια), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί αφάνταστα στο διάστημα που έδωσε τη μάχη απέναντι στη νόσο.

«H παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία θλίβεται για την απώλεια του Σενεγαλέζου θρύλου Πάπα Μπούπα Ντιοπ. Μία φορά ήρωας στο Μουντιάλ, για πάντα ήρωας στο Μουντιάλ», ανέφερε η FIFA στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter για τον ξαφνικό θάνατο του Σενεγαλέζου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις