Σύγχυση και επικοινωνιακά τεχνάσματα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007 16:40
UPD:16:46
A- A A+

Για σύγχυση και επικοινωνιακή αντίδραση στο θέμα των πυρκαγιών κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος, το οποίο συζήτησε επίσης και θέματα σχετικά με τις υποκλοπές.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, εξάλλου, ότι εκτός από τις άμεσες προτάσεις που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ για την αποκατάσταση των πληγέντων, προχωρεί και στη σύνταξη σχεδίου ανασυγκρότησης με ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για κάθε περιοχή. Τα αναπτυξιακά αυτά σχέδια αλλά και οι προτάσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων αποτελούν και κυβερνητική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε εικονική τη συγνώμη που ζήτησε η κυβέρνηση και εικονικά τα μέτρα αποκατάστασης που εξήγγειλε, τα οποία, όπως πρόσθεσε, δεν είναι αξιόπιστα αλλά αποσπασματικά και ανεπαρκή, όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση της Χαλκιδικής. Και αυτό παρά τις προσωπικές διαβεβαιώσεις του κ. Καραμανλή για άμεση αποζημίωση των πληγέντων, πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση μετά από 40 μέρες έλλειψης συντονισμού και επίδειξης αναποτελεσματικότητας και τις καταστροφές που συνέβησαν και είχαν και ανθρώπινα θύματα, δεν έχει αποφασίσει αν θα ζητήσει συγγνώμη ή θα αλληλοσυγχαίρεται.

Χαρακτήρισε επικοινωνιακή την αντίδραση της κυβέρνησης και χαρακτήρισε παράσταση την υπόθεση με τα ρωσικά αεροπλάνα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα κάλεσε καθυστερημένα.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σ΄ αυτή την εθνική δοκιμασία ο πρωθυπουργός είναι απών, καθώς και ότι υπάρχει κενό πολιτικής στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, κομματισμός και αναξιοκρατία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και υποχρηματοδότηση των μέσων πρόληψης και πυρόσβεσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι ο ίδιος και στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν όλες τις πληγείσες περιοχές και είναι δίπλα στους πυροσβέστες και σε όσους δίνουν τη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Εξάλλου αναφέρθηκε στην πρότασή του για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την οποία, όπως είπε, έκανε διότι στο θέμα των πυρκαγιών επιβάλλεται πνεύμα εθνικής συνεννόησης.

Επίσης κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη ΝΔ για πόλωση και όξυνση του πολιτικού κλίματος με επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ και συκοφαντίες σε βάρος στελεχών του.

Τέλος, αναφερόμενος στις υποκλοπές τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει το κουκούλωμα της υπόθεσης το οποίο επιθυμεί η κυβέρνηση.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή