ΚΕΔΕ: Διαδικτυακές διασκέψεις σε Ήπειρο και Δ. Μακεδονία

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 22:29
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Σε Ήπειρο και ∆υτική Μακεδονία συνεχίστηκαν διαδικτυακά οι Συνεδριακές ∆ιασκέψεις της Κ.Ε.∆.Ε. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ∆ημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε το πόσο αναγκαία είναι η ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 7η υβριδική, μέσω τηλεδιάσκεψης, Συνεδριακή ∆ιαδικασία της ΚΕ∆Ε με ψηφιακούς «οικοδεσπότες» τις ΠΕ∆ Ηπείρου και ∆υτικής Μακεδονίας. Στη ∆ιάσκεψη πήραν μέρος 65 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, δήμαρχοι, αιρετοί και στελέχη των ΠΕ∆. ∆ημήτρης Παπαστεργίου: Συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο Ανάκαμψης και διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ.

Η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο Ανάκαμψης

Την ιδιαίτερη σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο Ανάκαμψης επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕ∆Ε, ∆ημήτρης Παπαστεργίου και τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι προνομιακό περιβάλλον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπορεί να ‘χωρέσει’ περισσότερη Αυτοδιοίκηση.

Το καλοκαίρι η ΚΕ∆Ε είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ώστε οι ∆ήμοι να βοηθήσουν να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία για την χώρα. Παράλληλα έθεσε και πάλι το θέμα της άμεσης συμμετοχής των ∆ήμων στο σχεδιασμό και υλοποίηση του νέα ΕΣΠΑ, τόσο στο κομμάτι των ΟΧΕ, ΒΑΑ και ΤΑΠΤοΚ όσο και (αυτονόητα) στο κομμάτι των «έξυπνων πόλεων».

«Συνεχίζουμε θεωρώντας δεδομένη τη συμμετοχή μας, πολύ πιο ενεργά στο αναπτυξιακό μοντέλο, και όχι ως ‘διακοσμητικά’ στις Επιτροπές παρακολούθησης των ΕΣΠΑ θα μπορέσουμε να εξειδικεύσουμε χρήματα για τους ∆ήμους μας», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή