Μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές προτείνει το ΠΑΣΟΚ

«Ημίμετρα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης»
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007 18:52
A- A A+

Τη λήψη 9 + 1 μέτρων σε άμεσο χρόνο προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα, χαρακτηρίζοντας ημίμετρα τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα προτείνει:

1. ¶μεση οικονομική βοήθεια σε κάθε οικογένεια που έχει πρόβλημα στέγης, καθώς και σε κάθε κτηνοτρόφο που καταστράφηκε το ποιμνιοοστάσιό του και οι ζωοτροφές του.

2. ¶μεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών σε φυτείες, καλλιέργειες του ζωϊκού κεφαλαίου και των υποδομών.

3. ¶μεση καταβολή αποζημιώσεων με προκαταβολή του 50% των ζημιών στην ηρτημένη παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο.

4. ¶μεση οικονομική ενίσχυση με προκαταβολή το 50% για το έγγειο και πάγιο κεφάλαιο γεωργών και κτηνοτρόφων.

5. Χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να τροφοδοτήσει με ζωοτροφές τους ζημιωθέντες κτηνοτρόφους.

6. Να υπολογιστεί η απώλεια εισοδήματος μέχρι την απόδοση του νέου φυτικού ή ζωϊκού κεφαλαίου και να καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση κάθε χρόνο.

7. Πάγωμα και ρύθμιση των δόσεων των δανείων στις τράπεζες.

8. Καταβολή επιδομάτων ανεργίας σε όσους, στις πληγείσες περιοχές, έχασαν τη δουλειά τους εξ αιτίας των πυρκαγιών. Ταυτόχρονα να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες των επιχειρήσεων και επαγγελματιών των περιοχών αυτών.

9. Παράταση της ολοκλήρωσης των σχεδίων βελτίωσης των οποίων η προθεσμία λήγει το Σεπτέμβριο.

Επίσης, ο κ. Αργύρης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει την κατάρτιση ενός ειδικού σχεδίου ανασυγκρότησης για κάθε πληγείσα περιοχή και να υπάρξει ειδικός κωδικός χρηματοδότησης των σχεδίων αυτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές σαν ζήτημα εθνικής δοκιμασίας και το βλέπει μόνο από τη σκοπιά της εθνικής συνεννόησης.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο κείμενο του Εθνικού Χωροταξικού Πλαισίου που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σουφλιάς κάνοντας λόγο για ατελή κείμενα με ημιτελείς εργασίες.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή