Αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007 21:47
A- A A+

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η πολιτική αντιπαράθεση για τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους πληγέντες, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημοσκοπήσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσσόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «κάνει αντιπολίτευση πάνω στις στάχτες», αντιδρώντας στα όσα είπε νωρίτερα η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ¶ννα Διαμαντοπούλου «για τραγική εικόνα υπουργών της κυβέρνησης».

Η κ. Διαμαντοπούλου, αμφισβήτησε την υλοποίηση των μέτρων που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί για τις πυρόπληκτες περιοχές της Κορίνθου και της Αχαΐας κάνοντας λόγο για πρόβλημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης να εκπληρώσει αυτά που υπόσχεται. Παράλληλα μίλησε για κυβέρνηση ανίκανη και αδύναμη να συντονίσει αλλά και για τραγική εικόνα υπουργών που με τις δηλώσεις τους επιτείνουν τη σύγχυση και τόνισε ότι η μόνη λύση για το τόπο είναι να γίνουν γρήγορα εκλογές.

Σχολιάζοντας τις αιχμές της κ Διαμαντοπούλου, ο κ. Ρουσσόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ως κυβέρνηση, όχι μόνο αθέτησε όσα είχε υποσχεθεί για όσους είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές σε Ανάβυσσο και Φώκαια, αλλά και δεν υλοποίησε κανένα έργο για την προστασία του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου ούτε προχώρησε στην κατάρτιση του εθνικού κτηματολογίου ή του χωροταξικού σχεδιασμού.

Ακόμα, τόνισε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν πολύ συγκεκριμένα μέτρα για την Αχαΐα ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές φαινόμενο ότι, σύμφωνα με στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, υπήρχαν συνολικά 3.750 πυρκαγιές το τελευταίο μήνα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος υποστήριξε ότι «υπάρχουν βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης των πυρκαγιών αλλά η βασική αιτία, για τις καταστροφές», όπως είπε, «είναι η πολιτική που ακολουθήθηκε και από τα δύο μεγάλα κόμματα για την προστασία του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου».

Ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τα καταστροφικά αποτελέσματα των πυρκαγιών αλλά και για την μη θέσπιση θεσμικού πλαισίου για την προστασία των δασών, ώστε, όπως είπε, να μη δημιουργούνται εν δυνάμει εμπρηστές, επέρριψε η εκπρόσωπος του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή