Εγκύκλιος Αθανασάκη για κινητοποίηση με στόχο την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2007 21:54
A- A A+

Εγκύκλιο με θέμα την «κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών» απέστειλε στα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Νίκος Αθανασάκης.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σύνολο των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, στην κατεύθυνση που ορίζουν τα μόνιμα κλιμάκια που συγκροτήθηκαν, συμμετέχουν ενεργά, οργανωμένα και συντονισμένα στην όλη προσπάθεια.

«Συγκεκριμένα και ενδεικτικά:

1. Ενισχύουν με εθελοντές τα πυροφυλάκια, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες παρακολούθησης των επικίνδυνων περιοχών όλο το 24ωρο.

2. Συμμετέχουν στις ομάδες περιπολιών και περιφρούρησης, που πιθανόν έχουν συγκροτήσει η Νομαρχία, οι Δήμοι ή οι εθελοντικές οργανώσεις. Όπου δεν υπάρχουν τέτοιες ομάδες, το τοπικό ΠΑΣΟΚ συγκροτεί ομάδες εθελοντών πολιτών.

3. Συμμετέχουν στις ομάδες που βοηθούν στον καθαρισμό, στην αποψίλωση και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Όπου δεν υπάρχουν τέτοιες ομάδες το τοπικό ΠΑΣΟΚ συγκροτεί ομάδες εθελοντών.

4. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, παρέχουν έμπρακτη υποστήριξη στις δυνάμεις της πυρόσβεσης, συμπαρίστανται στους πολίτες που έχουν ανάγκη βοήθειας, εκφράζουν ενεργά και με κάθε προσφερόμενο μέσο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

5. Συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, περιφρουρούν την ιδιότητα του δάσους στις καμένες εκτάσεις και επαγρυπνούν για τη δράση καταπατητών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή