Αυστρία: Αύξηση της ασφάλειας σε χώρους λατρείας

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 15:06
UPD:15:10
EPA/HERBERT NEUBAUER
A- A A+

Η Αυστρία αυξάνει την ασφάλεια στις εκκλησίες σε περίπτωση επιθέσεων λίγο καιρό αφότου ένας ένοπλος ισλαμιστής σκότωσε τέσσερα άτομα σε επίθεση, στην οποία ενδέχεται να είχε σκοπό να στοχεύσει χώρους λατρείας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών την Πέμπτη.

Ο επιτιθέμενος, ένας 20χρονος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βιέννη, σκοτώθηκε από την αστυνομία μετά από πυροβολισμούς σε περαστικούς και μπαρ στις 2 Νοεμβρίου. Η Αυστρία ερευνά 21 άτομα και έχει 10 υπό κράτηση υπόνοιες για σύνδεση με η επίθεση.

«Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν επί του παρόντος ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι ο δράστης ήθελε επίσης να αναζητήσει εσκεμμένα θύματα σε εκκλησίες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχαμέρ.

«Θα υπάρξει επομένως ενισχυμένη προστασία των εκκλησιαστικών εγκαταστάσεων από σήμερα», είπε, προσθέτοντας ότι ο στόχος ήταν να αποφευχθούν επιθέσεις σε αυτήν την «ευαίσθητη φάση» μετά την επίθεση της 2ης Νοεμβρίου και πριν από τα Χριστούγεννα.

Πολλά στοιχεία για το τι συνέβη πριν από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που ο ένοπλος έφτασε στο χώρο της επίθεσης του στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, παραμένουν άγνωστα.

Οι αυστριακές αρχές παραδέχτηκαν ότι έγιναν  «τραγικά λάθη» κατά τον χειρισμό πληροφοριών για τον εισβολέα, τα οποία περιελάμβαναν μια προσπάθεια αγοράς πυρομαχικών στη Σλοβακία και μια συνάντηση στη Βιέννη με γνωστούς ξένους ισλαμιστές. Λένε ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί μεγαλύτερη απειλή και να παρακολουθείται στενότερα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή