Ισπανία: Ναυάγιο με άγνωστο αριθμό μεταναστών κοντά στα Κανάρια Νησιά

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 11:25
UPD:11:31
REUTERS/BORJA SUAREZ

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών από την περιοχή του Μαγκρέμπ, το οποίο κατευθυνόταν προς το Λανθαρότε στα Κανάρια Νησιά ανατράπηκε την Τρίτη, ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Επτά άτομα έχουν εντοπιστεί νεκρά ως τώρα, 28 διασώθηκαν και τουλάχιστον τρία αγνοούνται, ανέφεραν οι αρχές, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να αναζητούν ένα δεύτερο σκάφος.

VIA REUTERS/BIOSFERA TV/PAOLA DELGADO

Οι αφίξεις μεταναστών στα Κανάρια Νησιά έχουν αυξηθεί σε 17.000 φέτος - δέκα φορές το σύνολο του περασμένου έτους - καθώς οι Βόρειοι Αφρικανοί βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση μετά την απώλεια του εισοδήματός τους από τον τουρισμό, έναν τομέα που πλήττεται από την πανδημία.

Με τους μετανάστες που διασώθηκαν στα ύδατα του Λανθαρότε, τα Κανάρια Νησιά δέχτηκαν συνολικά 317 μετανάστες αυτήν την Τρίτη.

VIA REUTERS/BIOSFERA TV/PAOLA DELGADO

Η ισπανική κυβέρνηση υποσχέθηκε την Παρασκευή να βοηθήσει στην κατασκευή καταφυγίων για τις αφίξεις των μεταναστών, καθώς οι τοπικές αρχές ζήτησαν βοήθεια για τη στέγαση των χιλιάδων ατόμων που κοιμούνται στο ύπαιθρο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters και το RTVE

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή