Γ. Σουφλιάς: Προχωρούν τα αντιπλημμυρικά στην Πάρνηθα

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007 17:05
A- A A+

«Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Πάρνηθα ώστε να προλάβουμε να έχουν ολοκληρωθεί πριν το χειμώνα και να προλάβουμε το κακό των πλημμυρών».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, με αφορμή σχετικές επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας - Πάτρας.

Ο κ.Σουφλιάς ανέφερε πως ήδη εκπονούνται από το δασαρχείο της Πάρνηθας οι σχετικές μελέτες και σημείωσε ότι προχωρά η μελέτη για την περιοχή της Εσχατιάς, ένα έργο που -όπως είπε- έχει συμπεριληφθεί στο Δ' ΚΠΣ και έχει προϋπολογισμό ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σπηλιώπουλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επειδή δεν εφάρμοσε το μοντέλο της Πάρνηθας στην πληγείσα περιοχή της Αγιαλείας, σημειώνοντας ότι η εν λόγω περιοχή δεν συμπεριελήφθει ούτε στα αντιπλημμυρικά μέτρα, ούτε στα μέτρα οικολογικής και δασικής προστασίας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος συμφώνησε ότι το μοντέλο της Πάρνηθας πρέπει να εφαρμοστεί και για τις άλλες περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές, προσθέτοντας ότι πρέπει να το αναλάβουν οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν και την ανάλογη εμπειρία για την υλοποίηση του.

«Πρέπει αυτοί που ξέρουν και δουλεύουν ήδη για την Πάρνηθα να αναλάβουν να υλοποιήσουν το μοντέλο αυτό και για τις άλλες περιοχές και όχι να περιμένουμε κάποιες σκέψεις σοφών. Ελπίζω ότι η κυβέρνηση αυτή παίρνοντας το μοντέλο της Πάρνηθας ως παράδειγμα, θα πράξει το καθήκον της και θα το υλοποιήσει και για τις άλλες περιοχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή