ΠΑΣΟΚ για συμφωνία ΟΠΑΠ με Intralot: «Οι μάσκες έπεσαν»

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2007 18:52
A- A A+

«Οι μάσκες έπεσαν. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία Intralot, για την προμήθεια τεχνολογικών εξοπλισμών, ύψους 96,5 εκατ. ευρώ. Στην ουσία, με απ΄ευθείας ανάθεση. Επί χρόνια η Ν.Δ. συκοφαντούσε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για τις υποτιθέμενες σχέσεις τους με τον “εθνικό προμηθευτή”, (ο νεολογισμός δικός τους). Όμως ποτέ για τίποτε και σε κανέναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξαν τέτοιες απευθείας αναθέσεις. Αλλά, πάντοτε, ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί, που πραγματοποιήθηκαν με διαφάνεια και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτισμού, Αθλητισμού και ΜΜΕ του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης, αναφερόμενος στη συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot.

Όπως αναφέρει ο κ. Χυτήρης, η κυβέρνηση της Ν.Δ προχώρησε σε διαδικασία διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια του συγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, τον οποίο αποδείχθηκαν ανίκανοι να ολοκληρώσουν ή δεν ήθελαν να ολοκληρωθεί, ο οποίος απεδείχθη «μαϊμού», αφού με διάφορα τεχνάσματα, παραιτήσεις συμβούλων, νομικά τερτίπια και πολλές κυβερνητικές παρεμβάσεις, κηρύχθηκε πανηγυρικά άγονος.

Ο κ. Χυτήρης επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Αθλητισμού και τη διοίκηση του ΟΠΑΠ και υπογραμμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «θα ασκήσει όλα τα δικαιώματα που του παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για όλα όσα συμβαίνουν στον Οργανισμό με την συνεχή και χωρίς όρια κατασπατάληση δημοσίου χρήματος που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή