Ρινοπλαστική: Η επέμβαση της πλαστικής της μύτης και του διαφράγματος

Sponsored Content
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 10:00
A- A A+

Η μύτη αποτελεί το πρωτεύον χαρακτηριστικό σε ένα πρόσωπο και μάλλον το χαρακτηρίζει. Η ρινοπλαστική είναι η επέμβαση της πλαστικής της μύτης και συνδυάζεται με το διάφραγμα για καλύτερη αναπνοή οπότε η επέμβαση λέγεται λειτουργική ρινοπλαστική.

Η ρινοπλαστική γίνεται στις περιπτώσεις που η μύτη παρουσιάζει δυσμορφίες που ενοχλούν τον πάσχοντα. Αυτές μπορεί να είναι η μύτη με καμπούρα,η χοντρή μύτη,η στραβή μύτη,η γαμψή μύτη,η ρινοπλαστική για δεύτερη φορά,η μύτη μετά από λαγώχειλο ή ατύχημα.

Νώντας Καποσίτας M.D,PhD
Πλαστικός χειρουργός
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
https://kapositas.gr

Επέμβαση και ανάρρωση

Η πλαστική της μύτης, όπως λέγεται η ρινοπλαστική, γίνεται με γενική αναισθησία και συνδυάζεται με το διάφραγμα της μύτης.Ο σχεδιασμός της επέμβασης γίνεται στο ιατρείο μετά από συζήτηση με τους υποψηφίους.Το πλάνο εφαρμόζεται στην επέμβαση με μικρές παραλλαγές.

Προτιμούμε την ανοιχτή ρινοπλαστική που υπερτερεί της κλειστής ρινοπλαστικής διότι μας δίνει άμεση ορατότητα της ανατομίας της μύτης. Εφόσων κρίνεται απαραίτητο σπάμε τα ρινικά οστά είτε με οστεοτόμους είτε με υπέρηχο.

Το ακρορίνιο που είναι η άκρη της μύτης αποτελεί μια σημαντική αισθητική μονάδα της μύτης και το χειριζόμαστε πολύ καλά μέσω της ανοιχτής ρινοπλαστικής.Το διάφραγμα της μύτης το διορθώνουμε στην αρχή της επέμβασης.

Αφου τελειώσει η επέμβαση τότε τοποθετείται ταμπόν σε κάθε ρουθούνι για 24-36 ώρες και ένας πλαστικός νάρθηκας για 7 ημέρες. Ουσιαστικά η άμεση ανάρρωση της ρινοπλαστικής διαρκεί 7 ημέρες μέχρι δηλαδή να αφαιρεθεί ο νάρθηκας.Μετά από αυτό το διάστημα οι χειρουργημένοι επανέρχονται στην εργασία τους αλλά η επάνοδος στο πρόγραμμα της γυμναστικής επιτρέπεται μετά από 4 εβδομάδες.

Περίπτωση από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα M.D,PhD

Δείτε πολλά παραδείγματα ρινοπλαστικής του Νώντα Καποσίτα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή