Γερμανία: Μέτρα στήριξης 69 εκατ. ευρώ στον επαγγελματικό αθλητισμό από την κυβέρνηση

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 13:43
UPD:13:53
REUTERS/WOLFGANG RATTAY
A- A A+

Περίπου 69 εκατ. ευρώ, περισσότερο δηλαδή από το 1/4 του συνολικού ποσού (200 εκατ. ευρώ) που θα διαθέσει η γερμανική κυβέρνηση στο πρόγραμμα βοήθειας για την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, θα χρησιμοποιηθούν για τον επαγγελματικό αθλητισμό, εξαιρουμένου του ποδοσφαίρου.

Επικαλούμενη το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA) η ιταλική ιστοσελίδα "calcioefinanza" αναφέρει ότι αυτή ήταν η ενημέρωση από το υπουργειο εσωτερικών της χώρας, υπεύθυνο για κονδύλια που συνδέονται με την πανδημία.

Με βάση λοιπόν το ρεπορτάζ, το αρμόδιο υπουργείο επισημαίνει ότι είχαν υποβληθεί 339 αιτήσεις για βοήθεια στον αθλητικό τομέα έως τις 22 Νοεμβρίου. Από αυτές τις προτάσεις, οι 259 έχουν ήδη εγκριθεί, για περίπου 55.4 εκατ. ευρώ, έξι έχουν απορριφθεί και 74 βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα πρόγραμμα στήριξης για την ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης στον επαγγελματικό αθλητισμό, το οποίο καλύπτει αθλητικούς συλλόγους σε επαγγελματικές ή ημι-επαγγελματικές διοργανώσεις.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων παρατάθηκε αρχικά έως τις 31 Οκτωβρίου και στη συνέχεια έως τις 22 Νοεμβρίου, ενώ όπως αναφέρθηκε το αυγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούσε να επεκταθεί και στο επόμενο έτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις