ΕΠΟ: «Άνθρακες ο θησαυρός...»

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 19:07
UPD:19:13
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

«Συκοφαντία λάσπης» χαρακτήρισε η ΕΠΟ δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, μετά τη διαρροή έκθεσης διεθνούς ελεγκτικού οργανισμού που συνεργάζεται με τη FIFA, με τίτλο «Διαγνωστική αξιολόγηση των λειτουργιών του Οικονομικού Τμήματος της ΕΠΟ – Οκτώβριος 2020».

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι το πόρισμα δεν αποτελεί οικονομικό έλεγχο ορκωτών λογιστών αλλά έλεγχο των λειτουργιών του λογιστηρίου της, σε σχέση με διεθνή υφιστάμενα πρότυπα και με στόχο την υιοθέτηση συγκεκριμένων διαδικασιών από την ΕΠΟ, στο πλαίσιο του προγράμματος Good Financial Governance.

Αναφορικά με την αύξηση των λειτουργικών εξόδων, η οποία περιγράφεται στο πόρισμα, η ΕΠΟ αναφέρει ότι αυτό συνέβη επειδή μεγάλωσαν και οι υποχρεώσεις που επωμίστηκε.

Προς τούτο γίνεται επίκληση των καταβολών για τις λειτουργικές διαδικασίες της διαιτησίας στο σύνολο των εθνικών διοργανώσεων (Super League 1, Super League 2, Football League, Κύπελλο Ελλάδος και Beach Football), συμπεριλαμβανομένων και των καταβολών των ασφαλιστικών εισφορών των διαιτητών και λοιπών αξιωματούχων.

Ακόμη, αναφέρονται οι δραστηριότητες των Εθνικών ομάδων, η χρήση του VAR, οι συνδρομές σε πλατφόρμες αξιολόγησης της απόδοσης των διαιτητών, το κόστος από τον ορισμό, τη μετάβαση και διαμονή των ξένων διαιτητών στην Ελλάδα κλπ.

«Από κανένα εκ των αναφερομένων στο άρθρο στοιχείων δεν προκύπτει ότι "τα συμπεράσματα αφήνουν μια έντονη …οσμή κακοδιαχείρισης και δημιουργούν σοβαρό ζήτημα ακεραιότητας στους χειρισμούς του οικονομικού τμήματος"», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Και η ανακοίνωση ολοκληρώνεται ως εξής: «Άνθρακες ο θησαυρός, λοιπόν, για όσους επιδιώκουν ασταμάτητα τη διάλυση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, αλλά και τη διαρκή αποσταθεροποίηση της Ομοσπονδίας ενόψει των επικείμενων εκλογών της».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις