Το Facebook θα δώσει προεδρικό λογαριασμό στον Μπάιντεν ακόμη κι αν ο Τραμπ δεν παραδεχτεί την ήττα του

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 18:26
UPD:18:28
A- A A+

Το Facebook ακολούθησε το Twitter επιβεβαιώνοντας ότι οι προεδρικοί λογαριασμοί στις αντίστοιχες πλατφόρμες τους θα μεταφερθούν από τον πρόεδρο Τραμπ στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

«Το 2017, συνεργαστήκαμε τόσο με την κυβέρνηση Ομπάμα όσο και με την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Τραμπ για να βεβαιωθούμε ότι η μετάβαση των λογαριασμών τους στο Facebook και στο Instagram ήταν απρόσκοπτη στις 20 Ιανουαρίου και αναμένουμε να γίνει το ίδιο και τώρα», δήλωσε το Facebook.

Οι επίσημοι προεδρικοί λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν τα @POTUS, καθώς και @whitehouse, @VP, @FLOTUS και ορισμένοι άλλοι επίσημοι λογαριασμοί χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον προσωπικό λογαριασμό του προέδρου, @DonaldTrump και τον αντίστοιχο προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter @realDonaldTrump.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών, οι αναρτήσεις από τις προσωπικές σελίδες του προέδρου ήταν οι πιο δημοφιλείς δημοσιεύσεις στο Facebook, παρά την προσθήκη προειδοποιητικών ετικετών στις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook θα ελέγξει επίσης τις δημοσιεύσεις του κ. Τραμπ όταν αποχωρήσει από το γραφείο. Η εταιρεία  έχει πει κατηγορηματικά ότι δεν ελέγχει την ακρίβεια των πολιτικών λογαριασμών παρά την πιθανότητα παραπληροφόρησης.

Μόλις ο κ. Τραμπ γίνει πρώην αξιωματούχος και όχι τρέχων, θα ισχύουν διαφορετικές πολιτικές. «Οι πρώην υποψήφιοι για αξιώματα ή πρώην αξιωματούχοι εξακολουθούν να καλύπτονται από το πρόγραμμα ελέγχου γεγονότων τρίτων», αναφέρουν οι πολιτικές του Facebook.

Το Twitter είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει τη μετάβαση των λογαριασμών των προέδρων.

«Το Twitter προετοιμάζεται ενεργά για να υποστηρίξει τη μετάβαση των θεσμικών λογαριασμών Twitter του Λευκού Οίκου στις 20 Ιανουαρίου 2021», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Twitter Νικ Πασίλιο.

«Όπως κάναμε για την προεδρική μετάβαση το 2017, αυτή η διαδικασία γίνεται σε στενή διαβούλευση με την Εθνική Αρχή Αρχείων και Αρχείων».

Η αλλαγή της πρόσβασης στους λογαριασμούς Twitter δεν απαιτεί κοινή χρήση πληροφοριών μεταξύ των ομάδων Τραμπ και Μπάιντεν και οι λογαριασμοί θα έχουν κάθε δημοσίευση αρχειοθετημένη και στη συνέχεια θα διαγράφεται όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Παρά την παράδοση, είναι πιθανό ότι οι διαμαρτυρίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη νομιμότητα των εκλογών θα συνεχιστούν από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter.

Ομοσπονδιακοί δικαστές έχουν απορρίψει αγωγές από τη διοίκηση ότι η ψηφοφορία ήταν νοθευμένη λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. 

Ωστόσο, ο κ. Τραμπ θα χάσει τις ειδικές προστασίες για τον προσωπικό του λογαριασμό - ο οποίος παραβίαζε συνεχώς τους όρους παροχής υπηρεσιών του Twitter, αλλά παρέμεινε ενεργός στην πλατφόρμα λόγω της «νεότητας του» - και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει πιθανή απαγόρευση.

Η μεταφορά λογαριασμών ήταν δύσκολη για τις μεταβαλλόμενες διοικήσεις. Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η κυβέρνηση Τραμπ εμπόδισε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να παρέχουν υποστήριξη στον κυβερνοχώρο - όπως τη δημιουργία και την προστασία κυβερνητικών λογαριασμών email - αφήνοντας την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν να φροντίσει τη δική της κυβερνοασφάλεια.

Ως εκ τούτου, η ομάδα του Μπάιντεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει το Google Workplace, με όλους τους λογαριασμούς να είναι εγγεγραμμένοι τόσο στο Προηγμένο Πρόγραμμα Προστασίας της Google όσο και στο Πρόγραμμα Βελτιωμένης Προστασίας της Google.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Independent.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή