«Εθνική ντροπή» η νομική ομάδα Τραμπ, κατά τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 17:32
UPD:17:33
REUTERS/LUCAS JACKSON
A- A A+

 

«Καταπέλτης» κατά του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι , ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι η νομική ομάδα του προέδρου είναι «εθνική ντροπή» και προκαλεί «αμηχανία» με τη συνέχιση των προσπαθειών της να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών χωρίς να παρουσιάσει ουσιαστικά στοιχεία για απάτη.

Η ομάδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει δει την άμυνά της ενάντια στην ακεραιότητα των εκλογών του 2020 να αποκαλύπτεται, καθώς τα κράτη πιστοποιούν επίσημα τον αριθμό των ψήφων και οι δικαστές απορρίπτουν αγωγές.

«Εάν έχετε τα αποδεικτικά στοιχεία για απάτη, παρουσιάστε τα», δήλωσε ο Κρίστι στο This Week του ABC. «Ειλικρινά, η συμπεριφορά της νομικής ομάδας του προέδρου υπήρξε εθνική αμηχανία». Ο Κρίστι, ο οποίος διετέλεσε δικηγόρος των ΗΠΑ για το Νιου Τζέρσεϊ υπό τη διοίκηση Τζορτζ Μπους, ήταν υποψήφιος ως γενικός εισαγγελέας στη διοίκηση του Τραμπ.

Η νομική ομάδα του Τραμπ, στην οποία εντάσσεται ο Ρούντι Τζουλιάνι, εκτέθηκε σε απόφαση του Σάββατου σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες της Πενσυλβανίας από τον δικαστή της περιφέρειας των ΗΠΑ Μάθιου Μπραν, ο οποίος είπε για τους ισχυρισμούς τους: «Απλώς δεν λειτουργεί έτσι το Σύνταγμα».

 Σε μια μακρά συνέντευξη τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο Τζουλιάνι- πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και επίσης πρώην δικηγόρος - και οι συνάδελφοί του, δικηγόροι της εκστρατείας, προσέφεραν μια ασυνάρτητη συλλογή θεωριών συνωμοσίας, που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία ή λεπτομέρειες.

Ο Κρίστι σημείωσε ότι η νομική ομάδα του προέδρου μιλάει για απάτη έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά «όταν μπαίνουν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, δεν την επικαλούνται απάτη ούτε την υποστηρίζουν». «Ήμουν υποστηρικτής του Προέδρου», είπε ο Κρίστι. «Τον ψήφισα δύο φορές, αλλά οι εκλογές έχουν συνέπειες και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε σαν να συνέβη κάτι εδώ που δεν συνέβη. Έχετε την υποχρέωση να παρουσιάσετε τα αποδεικτικά στοιχεία. Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν έχουν παρουσιαστεί, και πρέπει να συμπεράνετε, ότι, εάν δεν θέλετε να παρουσιάσετε τα αποδεικτικά στοιχεία, αυτό πρέπει να σημαίνει ότι τα έχετε και τα αποδεικτικά στοιχεία εν προκειμένω, δεν υπάρχουν».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή