Το χειρότερο ξεκίνημα της Μάντσεστερ Σίτι εδώ και 12 χρόνια

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 14:48
UPD:14:59
Pool via REUTERS/NEIL HALL

Η Σίτι ηττήθηκε χθες με 2-0 από την Τότεναμ.

A- A A+

Η Μάντσεστερ Σίτι, προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο Τσάμπιονς Λιγκ, πραγματοποιεί τη χειρότερη αρχή σεζόν στο πρωτάθλημα από την περίοδο  2008-09, αναφέρει η ιστοσελίδα goal.com.

Τότε οι «πολίτες» είχαν απολύσει τον Μαρκ Χιούζ τον Δεκέμβριο του 2008, για να έρθει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και τις προσδοκίες να είναι υψηλές, αφότου ο σεΐχης Μανσούρ είχε αποκτήσει την ομάδα πριν από τρεις μήνες.

Ο Χιουζ απέτυχε να ανταποκριθεί στην εντολή δημιουργίας μιας πανίσχυρης ομάδας και έφυγε νωρίς, έχοντας μόλις 10 βαθμούς στα πρώτα οκτώ παιχνίδια της Σίτι.

O Πεπ Γκουαρντιόλα, επίσης στο χειρότερο ξεκίνημα της καριέρας του, πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2023. Η ήττα στο Λονδίνο από την Τότεναμ, χθες, άφησε τους «πολίτες» με 12 βαθμούς σε οκτώ παιχνίδια, στα οποία μετρούν τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Ο απολογισμός τερμάτων (10 υπέρ - 11 κατά) αποτυπώνει επίσης μια άλλη πραγματικότητα, εκείνη της δυσκολίας που αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της, παρά την πληθώρα σημαντικών και διάσημων φορ.

Τα δέκα γκολ σε οκτώ παιχνίδια αντιπροσωπεύουν ένα χαμηλό αρνητικό ρεκόρ 14 ετών, καθώς χειρότερη επίδοση (6) στο ίδιο διάστημα είχε μόνο την περίοδο 2006-07.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις