Απάντηση Αργύρη στον Ευ. Μπασιάκο για τις αποζημιώσεις

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2007 16:40
A- A A+

«Αυτό που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, είναι αν έχει τη βούληση να δώσει προκαταβολές στους πυρόπληκτους αγρότες», τόνισε υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Αργύρης, αντιδρώντας σε όσα είπε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Μπασιάκος http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/02/1394510.htm .

Απαντώντας στον κ.Μπασιάκο, ο κ. Αργύρης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2000, μόλις 10 ημέρες μετά τις πυρκαγιές, με έγγραφο επείγουσας αναγγελίας ενημέρωσε την Ε.Ε. και έδωσε, για πρώτη φορά, άμεσα προκαταβολές στους πληγέντες, δημιουργώντας συγχρόνως και το Κανονιστικό πλαίσιο γι αυτές τις περιπτώσεις».

«Προειδοποιούμε τον κ. Μπασιάκο και τον κ. Κατσαρό, ότι έχουν εκδώσει δεκάδες κατ’ εξαίρεσιν αποζημιώσεις και έχουν μετατρέψει τον ΕΛΓΑ σε ρουσφετολογικό μηχανισμό. Τώρα που υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ανακουφιστούν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί δεν αποφασίζουν την κατ’ εξαίρεσιν αποζημίωσή τους;», διερωτήθηκε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε χαρακτηριστικά:

«Όσο για τις υποσχέσεις του κ. Μπασιάκου το γιατί είναι δύσπιστοι οι αγρότες απέναντί του, να ρωτήσει τους συμπατριώτες του αγρότες του Διστόμου και τους αγρότες της Χαλκιδικής, που άκουσαν τα ίδια λόγια πέρυσι την ίδια εποχή και μέχρι σήμερα, δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή