Κριτική Ευθυμίου στην κυβέρνηση για πυρκαγιές και εκλογολογία

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2007 19:29
A- A A+

Κριτική στην κυβέρνηση για τις εξαγγελίες για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές, αλλά και για την εκλογολογία άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου, αναφερόμενος στα μέτρα που πρότεινε το κόμμα του τόνισε ότι η πρόταση έγινε με στόχο την έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων και την παροχή δυνατότητας να επανασυστήσουν τη διαλυμένη τους ζωή. Και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αντί να κάνει αποδεκτή την πρόταση, προκαλεί νέο κύκλο επιθέσεων και συκοφαντικών διαβολών κατά του Κινήματος, ενώ της συνέστησε να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα τα θέματα που αφορούν «τραυματισμένους συμπατριώτες μας» και δεν αφορά «μπλε, πράσινους ή κόκκινους ψηφοφόρους».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, δήλωση του κ. Παυλόπουλου, σύμφωνα με την οποία τα μέτρα της κυβέρνησης υπερακοντίζουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, τον κάλεσε, αφού είναι έτσι να εφαρμόσει τα μέτρα που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση,με την επισήμανση ότι αυτά δεν αφορούν μια μόνο περιοχή αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Παράλληλα, αντέκρουσε το επιχείρημα ότι το ΠΑΣΟΚ, το 2000, δεν εφάρμοσε τα ίδια μέτρα, τονίζοντας ότι τέτοια σχόλια προκαλούν αισθήματα θλίψης και οργής σε όποιον τα ακούει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο των εκλογών και τις σχετικές δηλώσεις υπουργών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει το μοναδικό, παγκοσμίως, θέαμα, να συζητούν οι υπουργοί σε ένα είδος ανοιχτού υπουργικού συμβουλίου, το χρόνο των εκλογών, με μόνο απόντα τον πρωθυπουργό. Ανέφερε δε ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει δυνατότητα επιλογής του χρόνου των εκλογών και ότι θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε αυτές, καθώς, όπως είπε, είναι ανάγκη για την ελληνική κοινωνία.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή