Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικό να σταματάει η μοριοδότηση των συμβασιούχων

Απάντηση στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ
Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2007 14:36
A- A A+

Στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ περί «γαλάζιου ρουσφετιού» με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας για τη μοριοδότηση των συμβασιούχων http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/08/03/1395120.htm ,

απάντησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ.Παυλόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας ήταν βασικό χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ, και δυστυχώς παραμένει».

Όπως εξήγησε, «η ρύθμιση αυτή απλώς παρατείνει το χρόνο κατά τον οποίο λαμβάνεται υπόψη η μοριοδότηση, λόγω προϋπηρεσίας, των συμβασιούχων».

«Θα ήταν αντισυνταγματικό -αν μη τι άλλο- η μοριοδότηση να σταματάει σ’ ένα χρονικό σημείο και να μη συνεχίζεται για όλους εκείνους οι οποίοι υπηρετούν ως συμβασιούχοι, έως ότου εκλείψει αυτό το φαινόμενο, το οποίο, όπως είναι γνωστό, το δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει τη μοριοδότηση. Επί των ημερών μας λύθηκε το θέμα των συμβασιούχων, δεδομένου ότι όσοι είχαν τα προσόντα, σύμφωνα και με την Κοινοτική Οδηγία, έγιναν αορίστου χρόνου. Οι υπόλοιποι μοριοδοτούνται και πρέπει να μοριοδοτούνται έως ότου εκλείψει εντελώς το φαινόμενο των συμβασιούχων. Διαφορετικά, εάν σταματούσε η μοριοδότηση ένα σ’ ορισμένο χρονικό σημείο, αυτό θα ήταν όχι μόνο κοινωνικά άδικο και απαράδεκτο, αλλά και αντισυνταγματικό. Θα σήμαινε ευθεία παραβίαση της αρχής της ισότητας», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:

«Θα ήταν σαν να μη λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα συμβασιούχοι οι οποίοι υπηρετούν και πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση με εκείνους οι οποίοι υπηρετούσαν προηγουμένως». «Τώρα, πώς σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ας τους κοιτάξει στα μάτια και ας γυρίσει να τους πει ότι άλλοι μπορούν να μοριοδοτούνται και άλλοι δεν μπορούν», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή